نیاز به « تولید محتوای اینترنتی » در گونه های مختلف، با گسترش دنیای اینترنت و شبکه روز به روز بیشتر احساس میشود. افزایش سایت ها، وبلاگ ها و حتی کسب و کارهای اینترنتی، از عوامل موثر بر این امر هستند. برای آشنایی با تولید محتوای اینترنتی با ما همراه باشید.
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
در ادامه به سوالات زیر پاسخ می دهیم
محتوا اینترنتی چیست؟
انواع محتوای اینترنتی چه هستند؟
چگونه محتوای اینترنتی تولید کنیم؟
[/stextbox]
شناخت محتوای اینترنتی
قبل از اینکه به تولید محتوای اینترنتی بپردازیم، بهتر است بدانیم محتوا چیست و محتوای اینترنتی یعنی چه؟ در فرهنگ لغات در توضیح محتوا آمده است «هر آنچه که در آن مضمونی باشد و قصد، بیان آن مضمون است». پس هر گونه ارائه اطلاعات چه کلامی، چه نوشتاری و … محتوا نامیده میشود.
میان این روشهای گوناگون، امروزه ارائه اطلاعات از طریق اینترنت بسیار رونق گرفته است. هر اطلاعاتی که از این طریق در اختیار استفاده کننده قرار میگیرد، محتوای اینترنتی نامیده میشود. محتوای اینترنتی گونه های مختلفی برای ارائه دارد؛ از جمله صوتی، تصویری، متنی و … مخاطب بسته به نیاز و سلیقه اش محتوای خود را انتخاب کرده و از آن استفاده میکند. در ادامه به انواع قالب های محتوای اینترنتی میپردازیم.
انواع محتواهای اینترنتی
مطالبی که در اینترنت به اشتراک گذاشته میشوند گونههای مختلفی دارند که آنها را در قالبهای زیر میتوان دستهبندی کرد؛.
- محتوای نوشتاری
- محتوای دیداری (بصری)
- اسلاید شیر (Slide Share)
- فیلم (ویدئو)
- محتوای صوتی
- محتوای ترکیبی (تلفیقی)
- کپی رایتینگ (Copy Righting)
- آموزشی
- خبری
برای آشنایی بیشتر توضیح مختصری درباره هر کدام از این دسته ها را در ادامه خواهیم آورد.
محتوای نوشتاری:
همان طور که از اسمش پیداست فقط از نوشته و متن در آن استفاده میشود. اگر کوتاه باشد، معمولاً برای توضیحات مختصری درباره بخشی از سایت یا وبلاگ در گوشه و کنار آن قرار میگیرد. اگر طولاتی باشد در اکثر اوقات به صورت PDF آن را در سایت ها قرار میدهند.
محتوای دیداری (بصری):
شامل عکسها یا پوسترهایی که موضوع خاصی را نشان میدهند. محتوای دیداری خود گونه های مختلفی دارد که از نمونه های پرطرفدار آن، تصاویر اینفوگرافیک است. اینفوگرافیک در شبکه های اجتماعی مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. همچنین در مقاله های آموزشی بسیار پرکاربرد است.
اسلاید شیدر:
این محتوا تلفیقی از چند عکس نوشته است. اسلایدشیدر در اروپا و آمریکا طرفداران زیادی دارد اما در ایران چندان رایج نیست و مدیران وب ها به ندرت از این نوع محتوا استفاده میکنند.
محتواهای ویدیوئی و فیلم ها:
از آنجایی که بیشترین دریافت انسان از طریق بیناییست، محتواهای تصویری بیشتر مورد توجه هستند. از سویی فیلم ها و ویدیوها شصت برابر بیشتر از محتواهای متنی در ذهن انسان قابلیت پردازش دارند. از این رو دارای بیشترین مخاطب در میان محتواهاست. مدیران سایت ها با آگاهی از این موضوع، سرمایه گذاری های زیادی بر روی تولید محتواهای ویدیوئی انجام میدهند.
محتوای صوتی:
محتواهای صوتی یا پادکستها یا محتواهای رادیویی در میان اشخاصی که تمایل به گوش دادن دارند، برای آموزش از طریق شنیداری و افرادی که در هر زمان و مکانی حتی زمانهای مرده میخواهند بهترین استفاده را از وقتشان بکنند بسیار پرطرفدار است. از این محتوا برای داستانهای طولانی و متون آموزشی بلند استفاده میکنند.
محتوای ترکیبی (تلفیقی):
این نوع محتوا ترکیبی از محتواهای دیگر است. به این صورت که یک محتوا ممکن است هم متن داشته باشد و هم ویدئو یا مثلاً هم صوت داشته باشد و هم عکس و هم متن و … این نوع از محتوا از ابتدا نبوده و به مرور به خاطر استانداردهای سئو شکل گرفته است. [سئو استانداردی برای تولید محتواست که کمک میکند محتوا دارای ارزشمندی بالاتری باشد و در موتورهای جستجو با رنکینگ بالاتری قرار بگیرد.] این محتوا انواع دیگر محتوا را که شامل آموزش، کپی رایتینگ، اخبار و غیره است؛ در برمیگیرد.
کپی رایتینگ (Copy Righting):
این نوع محتوا شامل محتواهای ترکیبی، نوشتاری و دیداری است و بیشتر در سایت های فروشگاهی و وبسایت هایی محصول یا خدماتی را اراده میکنند، مورد توجه است.
آموزشی: محتوای آموزشی،محتوای حساسیست. چرا که این محتوا در عین داشتن جامعیت و توضیحات کامل باید قوانین سئو را کاملاً رعایت کند. این محتوا به دنبال رفع مشکل خواننده و ارائه مطالبی معتبر به مخاطب است.
خبری: این نوع از محتوا را معمولاً خبرنگاران تولید میکنند و توسط سایت های دارای اعتبار و موثق انتشار مییابند. این نوع از محتوا تنها محتواییست که جز قانون کپی-رایت نمیباشد.
تولید محتوای اینترنتی
همین که شما یکی از انواع محتواهای یاد شده را در اینترنت بگذارید،شما یک محتوا تولید کرده اید؛ اما آیا هر محتوای انتشار یافته، مفید، ارزشمند و دارای اعتبار است؟ خیر. در تولید محتوا باید نکاتی رعایت شود که هم محتوا مفید باشد و هم آمار بازدید سایتتان بالا برود.
اولین کاری که باید بکنید این است که در تولید محتوا، هدف داشته باشید. هدف به شما خط میدهد و کمک میکند تا ایدهپردازی بهتری داشته باشید. قوانین سئو را در محتوایتان رعایت کنید. همان طور که اشاره کردیم، سئو قاعده و اصولیست که تراز محتوای شما را به حدی میرساند که در موتورهای جستجو با رتبه بالاتری در اختیار مخاطب قرار میگیرد. بالاتر بودن رنکینگ سایت، به افزایش بازدید سایت کمک میکند.
یافتن کلمات کلیدی مناسب
از نمونه این قاعده ها استفاده از کلمات کلیدیست. کلمات کلیدی را میتوانید به چند روش تولید کنید. یکی از راه های یافتن کلمات کلیدی مناسب، استفاده از موتور جستجو مانند گوگل است. این ابزارها کلماتی را که در جستجو بالاتر هستند، به شما پیشنهاد میکند. از دیگر راه ها استفاده از ابزارهاییست که کلمات کلیدی را برای شما میسازند و تولید میکنند.
بعد از این مرحله عنوان خوبی را برای محتوایتان انتخاب کنید. از استفاده از عنوان های تکراری و کلی بپرهیزید. عنوان را هوشمندانه انتخاب کنید. مثلا میتوانید از کلمه کلیدیتان در عنوان استفاده کنید. اگر چه که استخراج عنوان یک امر بسیار تخصصی ست که از ابزار های مختلف می بایست برای آن استفاده کرد. یکی از فعالیت های تیم هشت، استخراج عنوان های رقابتی می باشد.
سایت هایی را که محتواهای مشابه شما تولید میکنند؛ بررسی کنید تا نمونه کارهایشان دستتان بیاید. از طرفی مخاطب محتواهایتان را بشناسید. مخاطبشناسی از مراحل مهم تولید محتواست. چون ممکن است شما محتوای خوبی تولید کنید اما نیاز مخاطب نباشد. در واقع شما باید نیازسنجی کنید.
محتوایتان تخصصی و با توضیحات کامل باشد که جواب مخاطب را کاملاً بدهد و نیاز او به سرکشی به سایتهای دیگر را کاهش دهد. اگر با محتوایتان سطحی برخورد نکنید، شما یک منبع معتبر خواهید شد. برای محتواهای سایتتان فهرست کامل اراده دهید. کیفیت را مقدم بر کمیت بدانید و نکات دستوری و نگارشی را کاملاً رعایت کنید. محتواهایتان با ذکر منبع باشد. این موضوع به اعتبار محتوای شما میافزاید. مطمئن باشید اگر این نکات را در تولید محتواهایتان رعایت کنید، شما یک محتوای اینترنتی خوب تولید کردهاید.
نتیجه گیری
از لارمه دنیای شبکه و اینترنت، تولید محتواهای اینترنتیست. محتوای اینترنتی قالب و شکلهای مختلف دارد. فایلهای صوتی، تصویری، فیلم و ویدئو،متون نوشتاری، اسلایدشیدر و … از نمونه محتواهای اینترنتی هستند. در تولید این محتواها نیاز است قواعدی رعایت شود که محتوا مفید و جذاب باشد. رعایت قوانین سئو در تولید محتوای اینترنتی به این موضوع کمک میکند. اگر محتواهای هدفمند و تخصصی را با قوانین سئو که قوانین تولید محتواست همراه کنید، یک محتوای خوب و عالی خواهید داشت.
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
برای مشاوره رایگان در حوزه تولید محتوای هدفمند می توانید با شماره تماس زیر با ما در ارتباط باشید
09120647344
[/stextbox]