خطای 503 در المنتور، بحثیست که در این مقاله به آن میپردازیم. احتمالا با خطای 503 آشنایی دارید و با ان برخورد داشتهاید. در این مبحث ابتدا با خطای 503 آشنا میشویم. سپس با المنتور اشنا شده و بعد این خطا را در المنتور بررسی میکنیم. در نهایت راه های رفع این خطا در المنتور را توضیح میدهیم.
برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه تولید محتوا هدفمند با شماره زیر تماس بگیرید
09120647344
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
در ادامه به سوالات زیر پاسخ می دهیم
خطا اینترنتی 503 در المنتور به چه معناست؟
خطای 503 چیست؟
المنتور چه برنامه ایست؟
علت خطای 503 در المنتور چه میباشد؟
چگونه خطای 503 در المنتور را رفع کنیم؟
[/stextbox]
آشنایی با خطای اینترنتی 503 در المنتور
خطای 503 در المنتور از خطاهاییست که هنگام کار با المنتور ممکن است با آن مواجه شوید. برای آشنایی با این خطا و مشکلاتی که برایمان ایجاد میکند، بهتر است با ارورها و علت به وجود آمدن آنها آشنا شویم. ارور (Error) به معنی خطا و اشتباه است.
اگر شما در استفاده از کامپیوتر و اینترنت مسیر اشتباهی را طی کنید یا از طرفِ خودِ سیستم یا شبکه و اینترنت، دسترسی شما با اختلال مواجه شود؛ اصطلاحا از واژه «ارور» برای بیان این مسئله استفاده میشود.
بعضی از ارورها ممکن است به دلیل اشتباه کاربر اتفاق افتاده باشد. اگر خطایی که با آن روبرو شده اید از این نوع خطا باشد، احتمال دارد که شما بتوانید آن را برطرف کنید؛ اما خطاهایی هستند که علت به وجود آمدنشان شما نیستید. این خطاها ممکن است از طرف سرور باشد. اگر نوع خطا از این گونه باشد، رفع مشکل آن در اختیار شما نیست.
خطاها را به دو دسته کلی 4XX و 5XX دسته بندی میکنند. این اعداد به این معنیست که ابتدای خطاهایی که میبینید 4 یا 5 است و شما بعد از آنها دو عدد دیگر میبینید. این اعداد نشاندهنده خطاییست که با آن مواجه شدهاید. خطاهایی که ابتدای آنها با 4 شروع شده است، خطاهایی هستند که علت به وجود آمدنشان اشتباه شماست. مثلا آدرس اشتباه تایپ کردهاید. خطاهایی که شروع انها با 5 است از طرف سرور ایجاد شده است و خب طبیعتاً برای رفع مشکل آن کار چندانی از شما ساخته نیست.
خطای 503
خطای 503 که خطای Service Temporarily Unavailable میباشد، یک خطای موقتیست که وجودش برای سئوی سایت مضر است. این خطا به معنی عدم دسترسی سرورهای میانی به بالادستی میباشد. یعنی سیستم توانایی پاسخگویی به درخواست شما را ندارد. خطای 503 در مواقعی که شما در حال آپدیت کردن پلاگینهای سایتتان یا قالب وبسایتتان که تحت وردپرس است، هستید هم ممکن است نشان داده شود.
این خطا، در این مواقع بد نیست اما بهتر است صفحات اصلی سایتتان را رصد کنید تا در صورت بروز چنین مشکلی برای آنها، به سرعت آنها را رفع کنید تا بر ترافیک سایتتان تأثیر منفی نگذارد. این خطا با جملات زیر در صفحه نمایش داده میشود:
503 Error / HTTP 503 / HTTP Error 503/ HTTP Server Error 503/
503 Service Unavailable/ Http/1.1 Service Unavailable
Error 503 Service Unavailable
Service Unavailable – DNS Failure/ 503 Service Temporarily Unavailable
البته شما میتوانید صفحه نمایش دهنده خطای 503 را مثل تمام خطاها شخصیسازی کنید و آن چه را که مطابق میلتان است برای نمایش این خطا قرار دهید.
خطای 503 در هر مرورگر و هر سیستم عاملی امکان بروز دارد. اگر از سرویس دهنده های خاص مثل مایکروسافت IIS استفاده میکنید، ممکن است عدد دیگری بعد از 503 استفاده شود که نشان دهنده توضیحاتی برای خطاست. یعنی یک راهنماست. مثلا 503.2 به این معنی است که درخواستهای همزمان زیاد بوده و برای ورود شما مشکل ایجاد شده است. خب اکنون که با این خطا و نحوه بروز آن و مشکلاتی که برایمان به وجود میآورد آشنا شدیم، بهتر است بدانیم چگونه این خطا را باید رفع کنیم.
آشنایی با المنتور
المنتور از افزونه های وردپرس است که برای صفحه سازی استفاده میشود. این افزونه در حال جایگزینی صفحه سازهای قدرتمند دیگر میشود چرا که انعطاف پذیری بسیار خوبی دارد. امکانات بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد. با تمام قالب های صفحه سازی هماهنگ است و رابط گرافیکی بسیار خوبی دارد. المنتور در دو نسخه رایگان و پرو ارائه شد. برای طراحی های حرفه ای نسخه رایگان جوابگو نیست چون بسیاری از قسمت ها غیرفعال است.
خطای 503 در المنتور
همان طور که عرض کردیم، خطای 503 خطاییست که از سمت سرور پاسخی دریافت و بین سرورهای میانی و بالادستی ارتباط برقرار نمیشود. این خطا در المنتور هم به همین شکل رخ میدهد. صفحه در دسترس نیست. صفحه بارگذاری نمیشود یا خاکستری نشان داده میشود و … این افزونه چون تحت وردپرس کار میکند، برای رفع خطای آن از روشهای رفع خطای 503 در وردپرس باید استفاده کرد.
رفع خطای 503 در المنتور
برای حل مشکل ارور 503 هم کاربر میتواند کارهایی را انجام دهد و هم وبمستر سایت و سرویسدهنده. راه حلها از سمت کاربر، تماس و ارتباط گیری با پشتیبان سایت برای پیگیری مشکل است.
راه حل از طرف سرور این است که به طور کلی شما باید فشار و ترافیک را از روی سرور پشتیبان سایتتان بردارید. مثلا: PHPهای غیرضروری و همچنین افزونه های وردپرس را غیرفعال کنید.
اگر در این مرحله مشکل شما حل شد، احتمالا خطا از یکی از همین پلاگین ها بوده و شما با فعالسازی مجدد مرحله به مرحله، خواهید دانست که مشکل ایجاد شده دقیقا از کدام پلاگین میباشد. قالبی را که از آن استفاده میکنید، غیرفعال کرده و قالب پیشفرض را اجرا کنید. دوباره سایت را بررسی کنید. اگر مشکل حل شده بود، خطا از قالب وبتان بوده است. در آخرین مرحله وردپرستان را به روزرسانی کنید.
نتیجه گیری
هنگام کار با اینترنت خطاهایی رخ میدهد که بسیار رایج و معمول است. خطای 503 از این خطاهاییست که هر کس با اینترنت کار میکند، حداقل یک بار با آن مواجه شده است. این خطا به معنی در دسترس نبودن سرور است. این خطا زمانی رخ میدهد که ترافیک روی سرور بالا باشد و سرور را تحت فشار قرار دهد. در این هنگام رابطه میان سرورهای میانی و بالادستی قطع خواهد شد.
این خطا در برنامه وردپرس هم بروز میکند. وردپرس یک نرم افزار تحت وب است که به کمک آن میتوان سایت ساخت یا اپلیکیشن طراحی کرد. وردپرس هم با خطای 503 مواجه میشود. به تبع آن افزونه های تحت آن نیز ممکن است با همین مشکل روبرو شوند.
از این افزونه ها المنتور است که برای صفحه سازی از آن استفاده میشود. این افزونه روز به روز در حال باز کردن جای خود در میان طراحان سایت است اما به مانند بسیاری از برنامه ها ممکن است با خطاهایی روبرو شود که از نمونه انها خطای 503 است. برای رفع این خطا، چون امنتور تحت وردپرس است، باید روش های رفع خطا در وردپرس را پیش گرفت.
برای این کار باید پلاگین های مختلف را به ترتیب غیرفعال کرده و در صورت برطرف شدم مشکل، باید دوباره آنها را روشن کرد تا ببینیم دقیقا مشکل از کدام پلاگین بوده است. همچنین قالب پیشفرض را فعال کرده و قالب فعلی را خاموش کنید. پلاگین ها و وررس را اپدیت کنید.