آبان روش

آبان روش

افزایش تعداد ورودی وب سایت شما از گوگل فقط با تولید محتوای هدفمند ممکن است

این یک راهکارقطعی و همیشگی است

آبان روش

در این مقاله تصمیم داریم به مقاله ای پیرامون مؤسسه حسابرسی آبان روش  با  قدمت 31 ساله در سازمان حسابرسی مؤسسات بپردازیم تا پایان با ما باشید.

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]

در این مقاله به سوالات زیر پاسخ داده خواهد شد:

  • حسابرسی چیست؟
  • هدف از حسابرسی چیست؟
  • انواع حسابرسی و تقسیم بندی حسابرسان
  • چه کسی حسابرس است؟

 

[/stextbox]

آبان روش
آبان روش

حسابرسی چیست؟

حسابرسی، یک حرفه است که در آن حسابرس تمام اسناد مالی و حسابداری را بررسی می کند و درستی اطلاعات و آمار ثبت شده در آن را کنترل می نماید که باید با تمام قوانین مالی کشور منطبق باشد. خیلی از مردم به درستی نمی توانند حسابدار و حسابرس را از هم تشخیص دهند و کارآنها را با هم اشتباه می گیرند.

این را بدانید که تمام فعایت هایی که حسابداران انجام می دهند به وسیله ی حسابرسان کنترل و مورد بررسی قرار می گیرد و گزارش های حسابداری به سازمان مربوطه همچون اداره مالیات و دارایی، بانک ها و تمام اشخاصی که ذی نفع هستند مانند، شرکای مالی، مدیران و سهامداران شرکت  جهت بررسی گزارش می شود.

هدف از حسابرسی چیست؟

هدف حسابرسی این است که در سازمان ها و شرکت ها گزارش های مالی که در بخش حسابداری  تهیه شده است را جمع آوری کنند و آنها را با تمام روش و قوانین مالی حسابداری که در کشور حاکم است تطبیق دهند تا ازمشکلاتی که ممکن است در این زمینه برای مؤسسات به وجود آید جلوگیری کند.

درواقع می شود گفت که کار حسابرس این است که بر کار حسابدار رسیدگی کند. پس یک حسابرس باید نه تنها از اصول حسابداری مطلع باشد بلکه باید از تمام آئین نامه های مالی و آخرین قوانین مربوط به آن ها آگاه باشد. همچنین باید برای نوشتن و تنظیم گزارش های مختلف حسابرسی که مدیران و موسسات را قانع کند توانایی کافی داشته باشد. دقت در حسابرسی از فاکتورهای مهم می باشد که یک حسابرس باید در رسیدگی به صورت حساب های مالی دقت بالایی داشته باشد.

هدف از حسابرسی چیست؟
هدف از حسابرسی چیست؟

انواع حسابرسی و تقسیم بندی حسابرسان:

حسابرسی انواع زیادی دارد که به مهمترین آنها در زیر می پردازیم:

  • حسابرسی به صورت های مالی
  • حسابرسی رعایتی
  • حسابرسی عملیاتی
  • حسابرسی قانونی
  • حسابرسی داخلی

حسابرسی به صورت های مالی:

در این نوع از حسابرسی هدف اصلی دادن اعتبار به صورت های مالی می باشد. حال منظور از اعتباردهی به صورت حساب های مالی، اظهار عقیده کردن یا قضاوت کردن اشخاصی است که مستقل هستند نسبت به تطبیق همه ی جنبه های مهم ادعاهایی که در صورت های مالی بر اساس  معیار های مشخص شده یعنی اصول حسابداری می باشد.

حسابرسی رعایتی:

منظور از حسابرسی رعایتی، مشخص کردن میزان رعایت احکام، تمام سیاست ها، پیمان ها، همه ی قوانین و مقررات دولتی و کنترل داخلی به وسیله ی شرکت هایی است که مورد رسیدگی می باشد. به عنوان مثال: شرکت ها می توانند مشخص کردن میزان رعایت احکام و همه ی سیاست های داخلی که به وسیله ی بخش های گوناگون سازمان می باشد را از حسابرسان خود ادعا کنند.

حسابرسی عملیاتی:

حسابرسی عملیاتی یعنی، برسی فعالیت های سازمان یه یک یخش مشخص از آن که با اهداف تعیین شده مرتبط می باشد. هدف اصلی حسابرسی عملیاتی بررسی رعایت صرفه ی اقتصادی در مواقع تهیه منابع و بررسی کارایی عملیات زمان استفاده از منابع و اثر بخشی عملیات برای رسیدن به اهدافی که از قبل مشخص شده است و همچنین تشخیص تمام فرصت های بهبود عملیات و ارائه دادن پیشنهاد هایی به مدیران سازمان ها می باشد. تمام مواردی که گفته شد بررسی صرفه اقتصادی، کارایی، اثر بخشی سیستم حسابداری یک شرکت و یا موسسه و دادن پیشنهاد های اصلاحی مواردی از حسابرسی عملیاتی می باشد.

حسابرسی قانونی:

اخیراً دعوت از حسابرسان جهت ارائه خدمات حسابرسی قانونی، مخصوصاً زمان وقوع اختلافات مالی گسترش زیادی داشته است.

بعضی از مواردی که می تواند برای اجرای حسابرسی قانونی مهم باشد در زیر به آنها اشاره می کنیم:

تقلب های تجاری و یا تقلب های کارکنان شرکت ها، خسارت های تجاری و اقتصادی که صورت می گیرد، اختلافی که بین سهامداران و یا شریکان وجود دارد.

حسابرسی داخلی:

منظور از حسابرسی داخلی یک فعالیت جدا، مطمئن و واقع بینانه و هممچنین مشاوره ای برای ارزش بخشیدن و بهبود کارهای سازمان طراحی شده است.حسابرسی داخلی با فراهم کردن رویکردی روش مند برای بررسی و بهبود اثربخشی فرایند های رهبری، مدیریت ریسک و مدیریت کنترل باعث می شود سازمان را در رسیدن به هدفش کمک کند.

چه کسی حسابرس است؟

برای انجام دادن کارهای حسابرسی، شخصی که می خواهد این کار را انجام دهد باید در تمام زمینه های محاسبات و تحلیل کردن اطلاعات و مهارت خیلی زیادی داشته باشد. اما در سال های اخیر به خاط کامپیوتری شدن سیستم های مالی، یک حسابرس خوب باید نه تنها تمام اصول و روش حسابداری و حسابرسی را بلد باشد بلکه با نرم افزار های مرتبط به این کار آشنا و مسلط باشد.

یک حسابرس باید از لحاظ ارتباطی، قدرت بیان و همچنین نوشتاری مهارتهای لازم را داشته باشد. از وضایف حسابرسان می توان به بررسی حساب های شرکت، جمع آوری کردن آمار و تحلیل آنها، شناسایی مشخصات و ویژگی های کسب و کار و بررسی سیستم های گزارش مالی شرکت اشاره کرد.

تقسیم بندی حسابرسان:

کسانی که به حرفه حسابرسی مشغولند به طور کل به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:

  • حسابرسان داخلی:
  • حسابرسان مستقل:
  • حسابرسان دولتی:

حسابرسان داخلی:

این دسته از حسابرسان، کارمند بخش مورد سیدگی هستند در واقع می شود گفت بین هیئت مدیره و شرکت رابط می باشند و گزارشات رسیدگی خود را به صورت هفتگی، ماهانه، سالانه به مدیرعامل وهیئت مدیره تحویل می دهند. این دسته از حسابرسان کارهای بخش داخلی را رسیدگی می کنند و مسئول رسیدگی به وضع  اخل می باشند.

حسابرسان داخلی:
حسابرسان داخلی:

حسابرسان مستقل:

این دسته از حسابرسان اشخاصی هستند که در موسسات حسابرسی مشغول می باشند و بر طبق قرارداد بین شرکتها یا سازمان ها با این مؤسسه ها تمام عملیات حسابداری و مالی قسمت تجاری را بر طبق تمام قوانین و مقررات حسابداری مورد بررسی قرار می دهند و در آخر گزارش های خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام تحویل می دهند.

حسابرسان دولتی:

این دسته از حسابرسان وظیفه دارند به معاملات و کنترل های مؤسسه دولتی به قصد اظهار نظر در مورد فعالیت های مالی و اقتصادی بر اساس اصول رایج حسابداری دولتی  رسیدگی داشته باشند و آنها را کنترل کنند.

حسابرسان دولتی:
حسابرسان دولتی:

 

از اینکه تا انتهای مقاله آبان روش با ما همراه بودید متشکریم

مشاوره سئو و تولید محتوا 09120647344

افزایش تعداد ورودی وب سایت شما از گوگل فقط با تولید محتوای هدفمند ممکن است

این یک راهکارقطعی و همیشگی است

امتیاز مقاله:
4.5/5

قیمت های ما به حدی بهینه است که بسیاری از وب سایت و شرکت های همکار تولید محتوای خود را به ما می سپارند.

جهت سفارش تولید محتوا و مشاوره رایگان در مورد استراتژی محتوا با ما در تماس باشید. 

نتیجه صد درصد تضمین شده است 

 

با یک کلیک تماس بگیرید