وزیر کار دولت چهاردهم از تدوین لایحهای دوفوریتی با هدف حذف یارانه نقدی ۳ دهک پردرآمد جامعه خبر داد. به گفته احمد میدری، با اجرای این لایحه، دولت چهاردهم قصد دارد یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر را حذف کند.
افرادی که به حذف یارانه اعتراض کنند و اعتراض آنها درست نباشد، با حذف تسهیلات یارانهای، معافیت مالیاتی و یارانههای دولت مواجه خواهند شد.
هماکنون نزدیک به ۸۰ میلیون نفر در کشور یارانه نقدی دریافت میکنند و دولت در هر ماه حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت میکند. با حذف یارانه ۱۸ میلیون نفر از ۳ دهک بالای درآمدی، دولت ماهانه حدود ۵۴۰۰ میلیارد تومان صرفهجویی خواهد کرد.
پاسخ اعتراض به دهکبندی یارانهها چه زمانی مشخص میشود؟ بررسی اعتراضات ثبتشده در سامانه حمایت معمولاً بین ۳۰ تا ۴۵ روز کاری زمان میبرد و نتیجه از طریق پیامک یا سامانه قابل مشاهده است. در این خبر جزئیات نحوه ثبت اعتراض و پیگیری پاسخها را بخوانید.
با کاهش یا قطع شدن مبلغ یارانه برخی از خانوارها، بسیاری از مردم نسبت به دهکبندی یارانهای خود اعتراض کردهاند. یکی از پرتکرارترین پرسشها این است: پاسخ اعتراض به دهکبندی یارانه چه زمانی اعلام میشود؟
در صورتی که احساس میکنید دهک اقتصادی شما به اشتباه تعیین شده و یارانه شما قطع یا کاهش یافته، میتوانید اعتراض خود را از طریق سامانه حمایت ثبت کنید.
زمان اعلام پاسخ اعتراض به دهکبندی یارانهها
بر اساس آخرین اظهارات سخنگوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بررسی اعتراضات ثبتشده در سامانه حمایت، بهصورت ماهانه و بر اساس نوبت انجام میشود. زمان دقیق اعلام نتیجه به حجم اعتراضات و بررسیهای کارشناسی بستگی دارد.
طبق گفته محمدرضا واعظ مهدوی (معاون پیشین رفاه اجتماعی) در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، فرآیند بررسی اعتراضات به دهکبندی معمولاً بین ۳۰ تا ۴۵ روز کاری زمان میبرد. نتیجه به صورت پیامکی و یا از طریق سامانه قابل مشاهده خواهد بود.
چطور پاسخ اعتراض به دهکبندی یارانهها را مشاهده کنیم؟
پس از گذشت زمان بررسی، برای مشاهده نتیجه، مراحل زیر را انجام دهید:
به سامانه حمایت مراجعه کنید.
با استفاده از کد ملی و شماره حساب یارانه وارد شوید.
در بخش «پیگیری اعتراض» میتوانید نتیجه بررسی دهکبندی را مشاهده کنید.
نکته: در صورت پذیرفته شدن اعتراض، مبالغ قطعشده یارانه بهصورت کامل و با معوقهها پرداخت خواهد شد.
دلایل تأخیر در پاسخ اعتراضها
دلایل تأخیر در اعلام پاسخ اعتراضها معمولاً شامل موارد زیر است:
ناقص بودن اطلاعات بانکی یا مالیاتی
خطا در ثبت کد ملی یا شماره حساب
افزایش تعداد متقاضیان در یک دوره زمانی خاص
کدام گروهها احتمال پذیرش اعتراض بیشتری دارند؟
بر اساس بررسیها، گروههایی که بیشتر احتمال تغییر دهک آنها وجود دارد شامل موارد زیر هستند:
خانوادههایی که درآمدشان اخیراً کاهش یافته است
بازنشستگان بدون درآمد جانبی
خانوارهایی با اعضای بیمار یا ناتوان
افرادی که دارای داراییهای ثبتنشده مانند ماشین یا ملک نیستند
اقدامات پس از رد اعتراض به دهکبندی یارانه
در صورت رد شدن اعتراض، میتوانید پس از گذشت ۳ ماه دوباره اعتراض خود را ثبت کنید. همچنین پیشنهاد میشود اطلاعات بانکی، مالیاتی و داراییهای خود را بررسی و اصلاح کنید تا احتمال پذیرش اعتراض در نوبت بعدی افزایش یابد.
جمعبندی
نکات مهم در خصوص پیگیری اعتراض به دهکبندی یارانه:
زمان بررسی اعتراضها معمولاً بین ۳۰ تا ۴۵ روز است.
پاسخ اعتراض از طریق سامانه حمایت یا پیامک اطلاعرسانی میشود.
اطلاعات صحیح و دقیق میتواند احتمال پذیرش اعتراض را افزایش دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که دهکبندیها بر اساس دادههای مرکز آمار ایران انجام شده و دولت با تجدیدنظر در آنها امکان اعتراض را فراهم میکند.
احمد میدری روز دوشنبه در پاسخ به سوالی درباره دهکبندیها و ضرورت دقت در نحوه تعیین آن که در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور دکتر قالیباف مورد تأکید قرار گرفته بود، افزود: وزارت تعاون، هفت دهک را بر اساس دهک بندی قبلی اعلام کرده و تغییری در آن نداده است و اینگونه نیست که دهک فردی با خرید یک خودرو تغییر کند.
ایرنا نوشت: وی با بیان اینکه وزارت تعاون مرجع تعیین کننده دهکها نیست، اعلام کرد: مرکز آمار ایران تعیین می کند افراد با چه سطح درآمدی متعلق به کدام یک از دهکهای یک تا ۱۰ هستند و وزارت تعاون نیز بر اساس میزان آماری که مرکز آمار اعلام می کند و با در نظر گرفتن مجموع شاخصها، دهک افراد را تعیین می کند.
میدری در ادامه با اشاره به اینکه در خصوص دهک بندیها، در جلسه کمیسیون اجتماعی با حضور دکتر قالیباف پیشنهاد و مقرر شد موضوع در دولت مطرح شود چرا که نیاز به مصوبه قانونی دارد، اظهار داشت: پیشنهاد شد که وقتی دهک بندیها اعلام شد، افراد بتوانند نسبت به دهک خود اعتراض کنند.
وی ادامهداد: آنان دلایل خود را برای این اعتراض ارائه خواهند کرد و وزارت تعاون با بررسی میدانی تشخیص می دهد در صورت پایین بودن سطح درآمد فرد در دهک بندی وی تجدیدنظر شود، در غیر این صورت مشمول جرائمی می شود که در قانون پیش بینی خواهد شد.