در روزی که اکثر فعالان بازار به دلیل جو خبری، معاملاتشان را متوقف کرده بودند و بازار ارز بر مدار کاهش بود، صعود انس طلای جهانی زیر نظر معاملهگران بود.
انس طلای جهانی با ورود به چهارشنبه نوسان صعودی به خودش گرفت و طبق پیشبینی تحلیلگران سقف تاریخی جدیدی را در بالای 3300 دلار به ثبت رساند. رکورد تاریخی طلای جهانی با افزایش 100 دلاری در روز چهارشنبه رقم خورد. به عقیده تحلیلگران تداوم تنش تجاری آمریکا و چین، افزایش ریسکهای سیاسی و بیثباتی ایجاد شده در سیستم مالی موجب افزایش تقاضا و در نهایت قله جدید طلا شد.
اثر افزایش انس طلا در بازار داخل چه بود؟
در بازار چهارشنبه با این حال که بازار ارز نسبت به روز سهشنبه کاهش دو کانالی داشت اما بازار طلا به واسطه رشد انس طلا، با بازار ارز همراهی نکرد و افزایشی بود.
قیمت سکه هم با این حال که کاهش کانالی داشت اما کاهش آن به اندازه بازار ارز نبود. به واسطه این رفتار در بازار طلا و سکه از حباب آنها کم شد؛ حباب سکه دو درصد پایین آمد و حباب طلا که منفی بود منفیتر شد.
برخی از معاملهگران هم معتقدند افزایش انس طلا یک اثر غیرمستقیم در بازار ارز داخل داشته است. این اثر از نگاه آنها حرکت الاکلنگی انس طلا و دلار بود که افزایش اونس طلا، موجب شده تا قیمت ارز در داخل کاهشی شود.
در بازار چهارشنبه دو اتفاق زیر نظر معاملهگران بود؛ اول، بررسی تصویب لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص بود که به جلسه بعدی موکول شد. اتفاق دوم سفر گروسی به تهران بود که در عصر چهارشنبه اتفاق افتاد.
در کنار این دو اتفاق مواضع ایران و آمریکا در مورد مذاکره و صحبتهای ضد و نقیض هم در بازار مهم بود. فعالان بازار میگفتند این مواضع ضد و نقیض موجب شده تا به تعداد افزادی که اف شدهاند اضافه شود. این دسته تا شنبه و دور دوم مذاکره ایران و آمریکا، معاملاتشان را متوقف کردند.
در روز چهارشنبه اظهارات پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص در مورد میزان ارز خانگی هم در بازار دست به دست میشد. پورابراهیمی در میزگرد شبکه خبر گفته برآورد ما این است که حداقل حدود 50 میلیارد دلار ارز خانگی در کشور داریم.
11 روز پیش نماینده ساری در مجلس در مورد پس انداز دلاری مردم ادعا کرده بود که از کل صادرات کشور بیشتر شده است. این اظهارات در حالی بود که در دی ماه 1402، یک مسول دیگر گفته بود که 20 میلیارد دلار ارز خانگی داریم.هر کدام از این اعداد درست باشد نشان میدهد عدد قابل توجهی انباشته شده است.
بعد از اخبار مذاکره ایران و آمریکا و تشکیل اولین دور از مذاکره قیمت دلار تقریبا 50 درصد از افزایش هفت ماهه خودش را پس داد. بعد از این کاهش شاهد چرخش تحلیلهایی از کاهش قیمت دلار در بازار بودیم. در این تحلیلها گفته شده کاهش دلار به تنهایی مشکلی را حل نمیکند و تا زمانی که در کشور کالاها کاهش نداشته باشند این افت دلار معنیدار نیست. در این باره، روز چهارشنبه یک مقایسه قیمت کالا در بازار به چشم میخورد. در این مقایسه گفته شده که قیمت لوبیا چیتی قبل از عید و با دلار زیر 100 هزار تومان، کیلیویی 270 هزار تومان بوده الان با وجود کاهش دلار قیمت لوبیا به 370 هزار تومان رسیده است.
در بازار چهارشنبه قیمت دلار هرات در 87 هزار و 500 تومان شروع به کار کرد و در نیمه اول با افزایش تا 88 هزار و 700 تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت دلار هرات بر مدار کاهش قرار گرفت و در 86 هزار و 700 تومان به کار خودش پایان داد. با این کاهش، قیمت دلار هرات به زیر نرخ بازگشایی رفت و یک کانال پایینتر از نرخ بسته شده روز سهشنبه بود. در معاملات پشت خطی قیمت دلار هرات به کانال 87 هزار تومان برگشت.
قیمت دلار تهران با گپ منفی در کف 88 هزار تومان آغاز به کار کرد و تا میانه روز با افزایش به 88 هزار و 700 تومان رسید. قیمت دلار تهران در نیمه دوم با کاهش کانال 88 هزار تومان را از دست داد و در 87 هزار و 800 تومان بسته شد. قیمت دلار تهران نسبت به روز سهشنبه کاهش دو کانالی داشت.
قیمت درهم با گپ منفی 100 تومانی در 24 هزار و 500 تومان بازگشایی کرد و از ابتدا بر مدار نزول بود. قیمت درهم با کاهش 500 تومانی در نهایت در کف کانال 24 هزار تومان به کار خودش پایان داد.
حباب دلاری درهم با کاهش 700 تومانی به 640 تومان رسید که نشان میدهد افت قیمت درهم نسبت به دلار تهران بیشتر بوده است.
قیمت سکه در ابتدا به دلیل رشد انس طلا با گپ مثبت در 31 میلیون و 695 هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد و این کانال را از دست داد. قیمت سکه در نهایت در میانه کانال 80 میلیون بسته شد. حباب سکه همانطوری که گفته شد با کاهش دو درصدی به 18 درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه 12 میلیون و 557 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی معامله میشود.
قیمت طلای آبشده با گپ مثبت در پله دوم کانال 30 میلیون شروع به کار کرد و در ادامه با کاشه این کانال را از دست داد. قیمت طلای آبشده در نهایت در 29 میلیون و 913 هزار تومان بسته شد که نسبت به نرخ بسته شده روز گذشته افزایش داشت. حباب طلای آبشده طی سه روز گذشته منفی برآورد میشود و در روز چهارشنبه به منفی یک درصد نزدیک شد.
نکته اول بازار تایید دوم حرکت پیگ پنگی بازار بود که در روز چهارشنبه اتفاق افتاد.
نکته دوم بازار درمورد روند روز پنجشنبه بود که معاملهگران معتقدند در این فضای کم عمق احتمال نوسان در روز پنجشنبه زیاد است./ اکوایران