جزئیات واردات بنزین سوپر اعلام شد

پربازدیدترین این هفته:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در باره جزئیات واردات بنزین سوپر گفت: دولت این سیاست را تدوین و به وزارت نفت تکلیف کرده تا از این طریق شرکت هایی را شناسایی کرده وبا تایید صلاحیت، آنها رابه عنوان وارد کننده معرفی کند.

به گزارش ایرنا، کرامت ویس کرمی عصر سه شنبه در نشست معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در حوزه پالایش و پخش در رویداد تحول سرمایه گذاری و توسعه در بالا دست نفت و گاز ادامه داد: همچنین مقرر شد شرکت‌های توزیع کننده بنزین ویژه را وارد کنند و با قیمت آزاد عرضه کنند، شیوه نامه‌ای در این زمینه در مجموعه پالایش و پخش و وزارت نفت تدوین شده که بر اساس این شیوه نامه باید به درگاه ملیر مجوز هادمراجعه کرده و از این طریق هم وارد کننده و هم توزیع کننده شناسایی شده و از مجموعه پالایش و پخش گواهی دریافت کند.

وی افزود: شرکت‌های توزیع کننده می‌توانند هم ذخیره سازی بنزین سوپر را انجام دهند و هم توزیع بنزین سوپر را در کشور عملیاتی کنند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران خاطر نشان کرد: بر اساس این مصوبه به دنبال این هستیم که از طریق وزارت اقتصاد و امور دارایی که مجوزها را راهبری و مدیریت می‌کند مجوزی برای شرکت‌های واردکننده دریافت کنیم.

وی ادامه داد: در مرحله معرفی شرکت‌ها از سمت وزارت نفت به وزارت اقتصاد و تأییدیه آن از سمت وزارت اقتصاد اگر اتفاق بیفتد به مرحله‌ای می‌رسیم که ورود بنزین سوپر را داشته باشیم.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: ورود بنزین سوپر به کشور زیرساخت نیاز دارد ، بخش خصوصی انبارهایی که گوشه و کنار کشور حتی در کنار سواحل یا نزدیک به سواحل داریم می‌تواند آنها را اجاره کرده و واردات ذخیره سازی بنزین سوپر را انجام دهد.

وی ادامه داد: ساز و کار تعیین قیمت از طریق بورس انرژی تعیین می‌شود یعنی وارد کننده باید قیمتی که دارد باید از این طریق تعیین شود از مواردی است که سرمایه گذار بخش خصوصی اعم از واردکننده و توزیع کننده انجام می‌دهند.

صندوق تضمین با سرمایه اولیه ۳۰۰ میلیون یورویی فعال شد

حمید بورد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از فعال شدن صندوق تضمین با سرمایه اولیه ۳۰۰ میلیون یورویی خبر داد و با بیان اینکه این صندوق غیردولتی و برای تضمین صنعت نفت است ادامه داد: از طریق این صندوق قادریم صدور ضمانت‌های لازم تا چند میلیارد یورو را برای پروژه‌های بالادست تضمین کنیم.

وی افزود: این صندوق وظیفه تضمین اجرای پروژه‌های بالادست و ارائه ضمانت‌نامه ارزی در صورت لزوم را به‌عهده دارد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه این صندوق با مشارکت شرکت ملی نفت ایران، بانک‌هایی همچون بانک ملت، بانک تجارت و بانک شهر، همچنین شرکت‌های اکتشاف و تولید راه‌اندازی شده است، خاطرنشان کرد: به‌دلیل ترکیب سهامداران شامل بانک‌ها، شرکت‌های تولیدی و شرکت ملی نفت ایران، اجرای این پروژه‌ها از سوی این نهادها تضمین می‌شود.

تعریف بسته سرمایه گذاری برای جمع آوری گازهای مشعل

در ادامه علی‌اکبر نظری معاون مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران نیز از برنامه‌های جدید این شرکت برای جمع‌آوری گازهای مشعل با هدف تسریع در جمع‌آوری و استفاده بهینه از این منابع ارزشمند خبر داد و گفت: شرکت ملی نفت ایران آمادگی دارد تا مجموعه‌ای از مشوق‌های حمایتی برای سرمایه‌گذاران این حوزه در نظر بگیرد.

وی درباره  اهمیت جمع‌آوری گازهای مشعل و برنامه‌های جدید این شرکت خاطرنشان کرد: شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفته است گازهای مشعل را با قیمت پایه صفر به شرکت‌های متقاضی و صاحب صلاحیت واگذار کند. این طرح، یکی از برنامه‌های مهم شرکت برای حفظ منابع گازی و کاهش آلایندگی زیست‌محیطی به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: هم‌اکنون، بسته‌ای معادل روزانه ۷۰۰ میلیون فوت مکعب گاز مشعل تعریف شده که به ۳۵ بسته جداگانه تقسیم شده است،  طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این گازها تا پایان سال ۱۴۰۸ جمع‌آوری می‌شوند و در صورتی که طرح‌های مرتبط در موعد مقرر به بهره‌برداری نرسند، امکان تمدید قراردادها وجود دارد.

معاون قراردادهای فروش گازهای خوراک، مشعل و طرح‌های ال‌ان‌جی در مدیریت سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت ایران به فرصت‌های سرمایه‌گذاری اشاره و خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاران باید توجه کنند که بر اساس قوانین بودجه و برنامه پنج‌ساله هفتم، شرکت ملی نفت ایران مجاز به اعمال جرایم در صورت عدم راه‌اندازی به‌موقع پروژه‌های جمع‌آوری گاز است. این جرایم از زمانی اعمال می‌شود که شرکت‌ها تعهد رسمی برای اجرای پروژه ارائه کنند.

نظری افزود: با توجه به اینکه عمده این گازها برای طرح‌های مشخصی تعریف شده‌اند، شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفته است این فرصت سرمایه‌گذاری را با قیمت پایه صفر ارائه دهد. هدف این اقدام، تسریع در جمع‌آوری گازهای مشعل و استفاده بهینه از این منابع ارزشمند است.

وی با اعلام اینکه شرکت ملی نفت ایران آمادگی دارد تا مجموعه‌ای از مشوق‌های حمایتی برای سرمایه‌گذاران در نظر بگیرد تا فرآیند جذب سرمایه در این حوزه تسهیل شود، گفت: همچنین، پیشنهادهای سرمایه‌گذاران در این زمینه نیز بررسی می‌شود.

امضای ۹ قرارداد جمع‌آوری گازهای مشعل

محمد منصوری، معاون مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز  از برنامه‌های جدید این شرکت برای مدیریت و جمع‌آوری گازهای مشعل خبر داد و گفت: برنامه شرکت ملی نفت ایران برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه شرکت‌های مناطق نفت‌خیز جنوب، فلات قاره، نفت مرکزی و شرکت اروندان می‌شود و هدف اصلی آن، جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی و کاهش تبعات زیست‌محیطی ناشی از سوزاندن این گازها است.

وی با اشاره به شرایط شرکت در مزایده‌ طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل افزود: سرمایه‌گذاران واجد شرایط فنی و مالی می‌توانند با قیمت پایه صفر در این مزایده‌ها شرکت کرده و فرآیند جمع‌آوری گازهای مشعل را تا زمان بهره‌برداری از طرح‌های اصلی انجام دهند. این گازها می‌توانند به محصولات با ارزش تبدیل شوند و در کنار جلوگیری از اتلاف منابع، از جرایم زیست‌محیطی مرتبط نیز اجتناب شود.

معاون مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اظهار امیدواری که با اجرای این برنامه‌ها، اهداف جمع‌آوری گازهای مشعل تا ۸۰۰ میلیون فوت مکعب در روز تحقق یابد و این هدف تا پایان سال ۱۴۰۵ عملی شود، گفت: تاکنون ۹ قرارداد جمع‌آوری گازهای همراه نفت در این شرکت منعقد شده است

وی ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران از سرمایه‌گذاران دارای توان اجرایی دعوت می‌کند تا در این برنامه همکاری کنند و با نصب سریع تجهیزات مورد نیاز، گام مهمی در کاهش سوزاندن گازهای مشعل بردارند.

جمع‌آوری گازهای مشعل با شرایط جدید سرمایه‌گذاری

عیسی نویری، رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان نیز  از برنامه‌های جدید این شرکت برای مدیریت و استفاده بهینه از منابع گازی در غرب کارون خبر داد و گفت: در این منطقه، حدود ۲۲۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش همراه نفت وجود دارد که ۱۴۶ میلیون فوت مکعب آن متعلق به شرکت نفت و گاز اروندان است.

وی با اشاره به بسته‌های سرمایه‌گذاری معرفی‌شده در این نشست خاطرنشان کرد: سه بسته مختلف شامل بسته دو ساله، بیش از دو سال و بیش از چهار سال برای سرمایه‌گذاران تعریف کرده‌ایم؛ هر کدام از این بسته‌ها با هدف بهینه‌سازی تولید محصولات جانبی طراحی شده‌اند.

رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین تغییرات این برنامه، امکان صادرات همه محصولات تولیدی ازسوی سرمایه‌گذاران است که در گذشته محدودیت‌هایی برای آن وجود داشت، افزود: شرکت ملی نفت ایران موظف است در فاصله چهار ماه مذاکرات را به پایان برساند و در دو ماه قراردادها در این زمینه را نهایی کند.

نویری با تأکید بر ابعاد زیست‌محیطی این پروژه‌ها خاطرنشان کرد: قیمت فروش گاز به صورت مزایده و با نرخ مشخص تعیین می‌شود تا افزون بر جذب سرمایه‌گذاری، از تبعات زیست‌محیطی ناشی از سوزاندن گازهای مشعل جلوگیری شود.

وی با  از سرمایه‌گذاران خواست تا با توجه به فرصت‌های ایجادشده، در مدت زمان تعیین‌شده نسبت به راه‌اندازی تأسیسات مورد نیاز اقدام کنند تا فرآیند جمع‌آوری این گازها به سرعت اجرایی شود.

رئیس پژوهش و توسعه شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: با اجرای این طرح، مقدار قابل توجهی از گازهای مشعل جمع‌آوری شده و به چرخه تولید بازخواهد گشت که افزون بر کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی، زمینه صادرات و بهره‌برداری اقتصادی از این منابع را فراهم می‌کند.



اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *