سایت سرگرمی روز :
با وجود تصویب افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴، بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان در انتظار پرداخت مابهالتفاوت فروردینماه هستند.
با آغاز سال ۱۴۰۴ و ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان، انتظار میرفت پرداختها در تمامی صندوقهای بازنشستگی بدون وقفه انجام شود. با این حال، اجرای این مصوبه در برخی صندوقها با تأخیر همراه شده است. با توجه به شرایط اقتصادی و رشد هزینههای معیشتی، لزوم پرداخت بهموقع حقوق بازنشستگان، به یکی از مطالبات اصلی این قشر تبدیل شده است.
با وجود آنکه دولت مصوبه افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان را به تمامی صندوقهای بازنشستگی ابلاغ کرده، سازمان تأمین اجتماعی تاکنون زمان مشخصی برای پرداخت مابهالتفاوت فروردینماه اعلام نکرده است.
این در حالی است که حقوق فروردین بازنشستگان کشوری بر اساس احکام اسفند ۱۴۰۳ پرداخت شده بود و مابهالتفاوت افزایش حقوق آنها در روزهای سوم و چهارم اردیبهشتماه به حسابشان واریز شد.
در مقابل، بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی که در ماه های اخیر حقوق خود را با تاخیر دریافت می کنند، همچنان در انتظار دریافت مابهالتفاوت هستند. تاکنون سازمان تامین اجتماعی درباره علت این تاخیرها و زمان دقیق واریز حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران توضیحی ارائه نداده است.
بازنشستگان تأمین اجتماعی معتقدند که در اجرای مصوبه افزایش حقوق نباید تفاوتی میان صندوقهای مختلف وجود داشته باشد و همه بازنشستگان باید به طور یکسان از مزایای مصوبه بهرهمند شوند.
آنها خواستار پرداخت فوری مابهالتفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و تعیین زمان دقیق پرداختها از سوی سازمان تأمین اجتماعی شدهاند.
افزون بر این، بازنشستگان نسبت به نحوه اجرای متناسبسازی حقوق نیز انتقاد دارند و با ارسال نامهای به رئیس سازمان برنامه و بودجه، خواستار بازنگری در اجرای این قانون شدهاند.
به گفته بازنشستگان، شفافسازی در نحوه محاسبه افزایش حقوق و اطلاعرسانی دقیق در این خصوص میتواند نقش مؤثری در رفع نگرانیها و بازگرداندن اعتماد به این قشر ایفا کند.
در شرایطی که هزینههای زندگی روند صعودی دارد، تأخیر در پرداخت حقوق و معوقات بازنشستگان، فشار معیشتی مضاعفی را ایجاد کرده و اهمیت تسریع در اجرای مصوبات قانونی را بیش از پیش نمایان ساخته است.
حبر خوش مدیرعامل برای کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی
به گزارش روابطعمومی سازمان تأمین اجتماعی، «مصطفی سالاری» با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی در برابر کارگران دو وظیفه اصلی و اولویتدار دارد که اگر آنها به نتیجه برسند، این سازمان به موفقیت بزرگی دست یافته است، گفت: بایدمستمریها را به قدر کفایت پرداخت کنیم و درمان کمهزینه را برقرار کنیم.
او در ادامه صحبتهای خود در حوزه درمان خاطرنشان ساخت: اگر نظام ارجاع و پزشک خانواده درست اجرا شود، نظام سلامت با تحول اساسی روبهرو خواهد شد و میکوشیم با اجرای مقدمات لازم، به سمت درمان رایگان حرکت کنیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی درباره قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیانآور نیز گفت: کارگر و کارفرما و سازمان تأمین اجتماعی جملگی از این وضعیت ناراضی هستند و از طرفی شرایط طوری است که در حال حاضر قانون اجازه میدهد افراد در سنین خیلی پایین بهخاطر مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته شوند که این به زیان کارگران و صندوق بازنشستگی نیز هست.
او درباره واقعیسازی مزد اظهار کرد: کارفرمایان براساس آنچه واقعاً حقوق پرداخت میکنند، فهرست تنظیم میکنند. پرداخت حق بیمه براساس دستمزد واقعی در زمان بازنشستگی به نفع کارگران است و ما باید به این سمت برویم تا کارفرمایان کمتر اذیت شوند. حرف اصلی تأمین اجتماعی این است که حق بیمه باید برای همه کارگران و براساس همه مزد و مزایای آنان و بدون ایجاد اختلال در امور کارفرمایان پرداخت شود .
سالاری تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که با مشارکت تشکلهای کارگری و کارفرمایی برای حل مشکل مشاغل سخت و زیانآور و همچنین پرداخت حق بیمه واقعی براساس مزد واقعی، کارگروهی تشکیل شود تا برای منافع همه طرفها و شرکای اجتماعی و صندوق تأمین اجتماعی تصمیمگیری کنیم.
سالاری در پایان، اجرای کامل و موفق طرحهای بیستگانه تحولآفرین و توسعهای را راهکار اصلی رفع مشکلات و اصلاح شرایط سازمان و تأمین منابع پایدار برای آینده تامین اجتماعی دانست و افزود: اجماعسازی با ذینفعان، راه رسیدن سازمان تأمین اجتماعی به اهداف خود است.
پیش از سخنان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، «مرتضی لطفی»، رئیس هیأتمدیره سازمان تامین اجتماعی، رؤسا و نمایندگان هیأتمدیره کانونهای عالی انجمنهای صنفی کارگران، کارفرمایان، بازنشستگان و مستمریبگیران، شوراهای اسلامی کار و اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به طرح دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.