سایت سرگرمی روز :
دولت چهاردهم اجرای مصوبه حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد که در سال ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد را آغاز کرده است. این طرح با هدف اصلاح ساختار یارانهها، کاهش فشار بودجهای و هدایت منابع به اقشار نیازمند تدوین و اکنون وارد فاز اجرایی شده است.
ردیف شاخص حذف یارانه توضیحات
۱ دارایی ملکی بالا مجموع ارزش املاک، مستغلات یا باغویلاهای خانوار بیش از ۳۵ میلیارد تومان باشد
۲ خودروهای گرانقیمت داشتن یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو کابین با مجموع ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان
۳ درآمد ماهانه بالا عبور درآمد خانوار از سقف مشخص بر اساس اطلاعات سامانههای رسمی (مالیاتی، بانکی، بیمهای)
۴ تراکنش مالی بالا خریدهای ماهانه یا گردش مالی بالا در حسابها بهعنوان نشانه توان مالی بالا
۵ اقامت خارج از کشور ثبت اقامت دائم خانوار یا یکی از اعضا در خارج از کشور
۶ سفرهای خارجی مکرر بیش از پنج سفر خارجی در طول یک سال
منابع حاصل از حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی، صرف افزایش حمایت و اختصاص یارانه بیشتر به سه دهک پایین جامعه خواهد شد. این اقدام در راستای تقویت عدالت اجتماعی و تمرکز بر حمایت هدفمند از اقشار آسیبپذیر صورت میگیرد.
دولت اعلام کرده است که دادههای مورد استفاده برای حذف یارانهها از منابع مختلفی چون سازمان امور مالیاتی، وزارت راه و شهرسازی، بانکها و سایر نهادهای ذیربط استخراج میشود تا عدالت اجرایی حفظ شود.
همچنین، امکان ثبت اعتراض برای افراد حذفشده از طریق سامانههای رسمی فراهم است. البته در صورتی که اعتراض افراد پذیرفته نشود، ممکن است از سایر حمایتهای دولتی مانند تسهیلات یارانهای یا معافیتهای مالیاتی نیز محروم شوند.
نحوه اعتراض به دهکبندی خانوار مشخص شد؛ سامانه حمایت، تلفن ۶۳۶۹ و دفاتر پیشخوان، سه مسیر رسمی برای ثبت اعتراض هستند.
در پی نارضایتی برخی خانوارها از نحوه دهکبندی و قطع یارانهها، دولت سه مسیر رسمی برای ثبت اعتراض به دهکبندی را معرفی کرده است. این اقدام در حالی انجام میشود که طبق مصوبه مجلس، دهکهای هشتم تا دهم از دریافت یارانه کالابرگ و نقدی محروم شدهاند و به زودی یارانه دهکهای هشتم و نهم نیز بهطور کامل حذف خواهد شد.
شهروندانی که به اینترنت دسترسی دارند، میتوانند با مراجعه به سامانه «حمایت» به نشانی hemayat.mcls.gov.ir اعتراض خود را ثبت کنند. مراحل به شرح زیر است:
ورود با کد ملی و شماره همراه سرپرست خانوار
مشاهده اطلاعات و انتخاب گزینه «درخواست بررسی»
بارگذاری مدارک شامل اطلاعات شغلی، بانکی، مالیاتی و ملکی
برای کسانی که امکان استفاده از اینترنت ندارند، شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ از ساعت ۷ صبح تا ۱۲ شب فعال است و امکان ثبت و پیگیری تلفنی اعتراضات را فراهم میکند.
در صورتی که دو روش فوق در دسترس نباشد، سرپرستان خانوار میتوانند به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند و با همراه داشتن مدارک زیر اعتراض خود را ثبت کنند:
کارت شناسایی سرپرست خانوار
شماره تلفن ثبتشده به نام سرپرست
فرم تکمیلشده اعتراض و امضای وکالتنامه بررسی اطلاعات مالی
پیگیری و اعلام نتیجه
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است حداکثر طی ۱۰ روز کاری نتیجه بررسی را از طریق پیامک به سرپرست خانوار اطلاع دهد.
برای مشاهده دهکبندی فعلی و وضعیت پرداخت یارانه، مراجعه به سامانه حمایت و ورود با کد ملی و شماره همراه سرپرست خانوار الزامی است.
احمد میدری در سفری که اخیراً به یزد داشت، در اینباره اظهار داشت: «طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آییننامهای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد که طبق آن باید ۲۴ میلیون نفر حذف میشدند که با توجه به اینکه تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمیکردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند که باز هم عدد بزرگی است».
وی خاطرنشان کرد: «اطلاعات سه دهک بالای درآمدی براساس مرکز آمار است ولی برای افرادی که نسبت به حذف از دریافت یارانه معترض و منتقد هستند اظهارنامه ارائه و بررسی میشود که در صورت نادرست بودن اظهارنامه از برخی امکانات دولتی محروم خواهند شد».
سالیان متمادی است که شناسایی جامعه هدف دریافت یارانههای نقدی با چالشهای بسیاری مواجه بوده و ساز و کار مشخصی برای اعطای یارانه به دهکهایی که باید از این یارانه برخوردار شوند وجود ندارد. از این رو اقدام اخیر دولت نگرانیهای بسیاری را پیرامون رقمخوردن خطاهای بسیار در شناسایی نیازمندان یارانه ایجاد کرده است.
در برهههای قبل برخی تراکنشهای بانکی و معاملات سادهای که با توجه به تورم افسارگسیخته، جهش قیمتی زیادی داشت باعث حذف یارانه بسیاری از افراد شد و یا فروش خودروهای کارکرده ایرانی که به قیمتهای گزاف چندصدمیلیونی رسیده، منجر به محرومیت عدهای از دریافت یارانه شد و به همین دلیل بیم آن میرود که میزان خطا در شناسایی افرادی که به یارانه نیاز ندارند، در سطح بالایی باشد.