امروز در مقاله ای جهت توضیح و بسط موضوع نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار در خدمت شما خوانندگان و مخاطبین عزیز خواهیم بود . این که چه هدف و آرزویی در ذهن دارید ، موضوعش مهم نیست . فقط باید آگاه باشید که کلید اصلی موفقیت شما ، در آماده سازی پیش زمینه های لازم در کسب و کار استارتاپ شما می باشد .
پس قبل از فکر کردن به جذب سرمایه گذار می بایست مرحله های خاصی را طی نمایید ، تا شانس تان برای موفقیت در کسب پول و درآمد و رونق کسب و کارتان بیشتر شود . مطمئنا اضافه کردن این مراحل شما را در وضعیت بهتری جهت کسب موفقیت در استارتاپتان قرار خواهد داد .
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
در ادامه جهت روشن تر شدن موضوع نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار به بحث و بررسی و پاسخ تعدادی سوال خواهیم پرداخت:
چه نکات کلیدی برای جذب سرمایه گذار وجود دارد؟
دیگر راهکارهای مناسب برای جذب سرمایه گذار چه چیزهایی هستند؟
فرآیند جذب سرمایه در کسب و کارها و استارتاپ ها به چه صورت می باشد ؟
دلایل اهمیت جذب سرمایه برای استارتاپ ها چیست ؟
صاحبان استارتاپ ها و کسب و کارها به منظور جذب کردن سرمایه ها ، به چه مواردی نیاز دارند ؟
چه مواردی را بهتر است به سرمایه گذار توضیح و ارائه دهیم ؟
راه و روش های جذب سرمایه ، دارای چه انواعی می باشند ؟
سرمایه گذاری خطر پذیر و سرمایه گذار خطر پذیر چیست ؟
سرمایه گذاری جمعی چیست ؟
روش سرمایه گذاری به کمک فرشتگان سرمایه گذاری چیست ؟
چند نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار به روش خطر پذیر کدام هستند ؟
مهمترین بخش ها در محتوای نمونه قراردادهای مشارکت مدنی و جذب سرمایه گذار چیست ؟
[/stextbox]
چه نکات کلیدی برای جذب سرمایه گذار وجود دارد؟
در ادامه به بیان و تشریح هر یک از نکات موجود جهت بهتر شدن جذب سرمایه گذار خواهیم پرداخت :
1-بهتر است به جای معرفی ایده های خود ، به معرفی کسب و کار خود بپردازید :
از آن جایی که معمولا در طول هر روز ، سرمایه گذاران نظریه ها و ایده های گوناگونی را می شنوند ، حتی اگر برخی از آن ایده ها خیلی عالی و عجیب نیز باشند ، اما امکان رخ دادن و موفقیتشان صد در صد نیست و بنابر این سرمایه گذاران در این موارد ریسک نخواهند کرد . حتی در بیشتر مواقع یک عنوان و یک نوع کسب و کار هم قادر نخواهد بود که به طور کامل نظر یک سرمایه گذار را به خود جذب و جلب نماید
چه رسد به این که ما فقط بخواهیم ایده و نظریه تئوری خود را به آن ها ارائه و اعلام کنیم . پس شما باید دارای کسب و کاری با امکان مدل شدن ، تولید محصولی معین و نیز نیروها و افرادی برای اجرا و پیاده سازی آن داشته باشید . و باید قادر باشید که آن چه را قرار است انجام دهید ، را برای سرمایه گذاران ثابت نمایید و خیال آن ها را از هر جهت راحت نمایید .
2-گردش های مالی و پولی خود را ترسیم کنید ( نشان دهید )
حتی اگر دارای گردش های مالی بالایی نیستید ، جوری وانمود نمایید که این گردش ها قابل توسعه و زیاد شدن هستند و این باعث جلب نظر سرمایه گذار خواهد شد . یعنی آن ها دنبال دانستن این موضوع هستند که شما فقط به دنبال درآمد و پول نقد نمی باشید .
اکثر سرمایه گذارها این موضوع را می فهمند ، که برای کسب پول و درآمد ، باید پول خرج نمود . اما هدفشان اطمینان از این است که شما آن پول ها را برای پرداخت فاکتورها و یا اجاره بهاها نمی خواهید . بلکه مقصودتان بالا بردن میزان تولید محصول خود و یا افزایش و توسعه خدمات جدیدتان می باشد .
به این شکل ، سرمایه گذارها نیز از بازگشت سرمایه شان اطمینان خواهند داشت . علت دیگر نمایش گردش های مالی آن است که سرمایه گذار متوجه شود که شما ایده ای خاص و خارق العاده دارید و مدل های مربوط به کسب و کار شما ، قابلیت های اجرا و پیاده سازی را به خوبی دارند . پس حتی اگر در حساب های بانکی خود از گردش و موجودی مناسب برخوردار نیستید ، این موضوع را به راحتی وانمود نکنید .
دیگر راهکارهای مناسب برای جذب سرمایه گذار چه چیزهایی هستند؟
اگر استارتاپ شما به یک ثبات نسبی رسیده است و شما تصمیم گرفته اید که ان را توسعه و گسترش دهید ، بهتر است راهکارهای زیر را نیز جهت جذب بهتر سرمایه گذار آزمایش کنید :
1-دارای یک گروه و تیم متخصص و حرفه ای باشید : معمولا این از بهترین نصایح می باشد که می توان به یک مدیر داشته باشیم . در تیم حرفه ای معمولا مشاورها ، مربی ها و دیگر افرادی که هریک دارای تخصص در رشته های خاص هستند ، حضور دارند .
این که این گروه رسمی یا غیر رسمی باشد ، چندان اهمیتی ندارد و فقط اصل موضوع این است که چقدر روحیه همکاری و کمک کردن دارند و چگونه از دیگران راهنمایی می گیرند و همه این ها از مشخصه های حرفه ای گری ایشان می باشد .
2-از مشکلات احتمالی شناخت کافی داشته باشید :
اگر بتوانید خوب به سوالات دقت کنید ، با فهم نیمی از هر سوال ( مسئله – مشکل ) نیمی از جواب را یافته اید . پس بهتر است مشکلات را خوب بفهمید و درک نمایید . شاید به سرعت راه حلی را پیدا نکنید اما مطمئن باشید با ممارست و تلاش و پیگیری هایتان ، تجربه های زیادی خواهید اندوخت و راه حل های فراوانی را خواهید یافت .
3-کاملا مصمم و استوار عمل کنید :
یکی از مهم ترین موارد برای فراری دادن سرمایه گذاران ، وجود تزلزل و سستی در مدیر و مدیریت یک تیم می باشد . پس نسبت به تصمیم های اتخاذ شده خود کاملا پایبند و مصمم باشید و منتظر اثبات نظرات و ایده های خود باشید .
شما در حال مطالعه مقاله نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار هستید
4-روی رقیبان خود شناخت کافی داشته باشید :
بهتر است از رقیبان و نیز استراتژی های آن ها شناخت کافی داشته باشید و سعی کنید که استراتژی ها و نقشه های راه شما از آنها سخت تر و خاص تر باشد .
5-جایگاه خود را در بازار تثبیت و اثبات نمایید :
شرکت های در بازار موفق خواهند بود که بتوانند سبک و سیاق و روش خودشان را در بازار تثبیت و مشخص کنند .
6-در دسترس باشید :
اگر شخصی برای سرمایه گذاری در کسب و کار شما تمایل داشته باشد ، بهتر است همواره در دسترس باشید و یافتن شما برای آن سرمایه گذار راحت باشد . می توانید وب سایت خاصی را نیز طراحی کرده باشید و اطلاعات لازم جهت ایجاد ارتباط با عموم را از آن طریق نیز در اختیار مخاطبین خود قرار دهید . همه اعضای گروه تان نیز می بایست دارای پروفایل های مناسب بوده و توانایی های درونی خویش را اعلام کنند .
7-از تکنیک علم افزایی استفاده نمایید :
از علت ها و عوامل حیاتی و مهم که در رشد و نمو فعالیت افراد مختلف اثر گذار میباشد ، علم و دانشی می باشد که آن ها در خصوص کار و فعالیت شان دارند . مثلا اگر تصمیم به تولید یک نرم افزار ویژه را دارید ، می بایست دوره های آموزشی مربوط به آن را بگذرانید .
از صنعت شناخت داشته باشید و از آینده صنعتی با خبر بمانید و آخرین اخبار های صنعت و بازار را به خوبی تعقیب کنید که همه این ها بر رشد فعالیت و موفقیت بیشتر در کسب و کارتان موثر خواهند بود .
8-در معرض دید آن ها باشید :
نام شما باید آن چنان فراگیر شود که همه سرمایه گذاران در هر جا و موقعیتی و در هر زمانی ، آن را مشاهده کنند . لیستی از موفقیت هایی که به دست آورده اید و یا سختی ها و تلاش های خود و نیز مشکلاتی که بر آن ها چیره شده اید را فراهم کرده و همواره متذکر شوید .
فرآیند جذب سرمایه در کسب و کارها و استارتاپ ها به چه صورت می باشد ؟
در ادامه مبحث نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار وارد موضوع فرآیند جذب خود سرمایه نیز می شویم .
جذب سرمایه در واقع یک فرآیند می باشد که به کمک و وسیله آن تیم های استارتاپی ( کسب و کاری ) ، نیاز های مالی و پولی خود را برای افراد سرمایه گذار تشریح و بیان می کنند و همه تلاش خود را به کار می برند تا نظر سرمایه گذار را به خود جلب کنند.
این فرآیند نسبتا دشوار و زمان بر و طولانی می باشد و بنابراین افرادی که صاحب هرگونه استارتاپ و یا کسب و کاری هستند ، قبل از اقدام به جذب سرمایه و جلب سرمایه گذار ، می بایست با همه مفاهیم و تعریف ها و اصطلاحات مرتبط با موضوع جذب سرمایه و روش ها ارزش گذاشتن روی کسب و کار آشنایی کافی داشته باشند ، تا توانایی عبور موفق از این مرحله را پیدا کنند .
در اغلب مواقع جذب و یا عدم جذب سرمایه ، تاثیرات مستقیمی را بر روی سرانجام و سرنوشت استارتاپ ها و کسب و کار ها دارد .
فعلا در ساختار کارآفرینی در کشور ما ( ایران ) تعداد سرمایه گذار ها و شرایط و فرصت های ایجاد سرمایه و جلب سرمایه گذار خیلی کم هستند ، پس کار آفرین ها می بایست به بهترین شکل و روش از فرصت های اندک موجود استفاده کنند و به جذب هر چه بیشتر سرمایه برای ارتقاء و رشد فعالیت و کسب و کار خود بپردازند .
دلایل اهمیت جذب سرمایه برای استارتاپ ها چیست ؟
در ابتدای حرکت خود لازم است شما یک گروه و یا تیم داشته باشید .
در ادامه به ذکر علل و دلایل اهمیت موضوع جذب سرمایه در تشکیل استارتاپ ها می پردازیم :
-برای این که یک ایده با موفقیت اجرا شود و یا این که پیشبرد یک کسب و کار بهتر صورت گیرد ، باید همه اعضای تیم ( گروه ) از تخصص هایی که دارند به خوبی استفاده کنند و در دیگر موارد ( که تخصص ندارند ) ، به همکاری با متخصص آن حوزه بپردازند.
2-یکی از مهم ترین مشکلات در استارتاپ ها ( حوزه مالی ) ، نداشتن برآورد دقیقی از هزینه ها می باشد . که این عدم برآورد مناسب حتی می تواند به شکست کامل آن کسب و کار و استارتاپ ختم شود .
3-در اغلب کشورهایی که در حال توسعه هستند ( مثلا کشور ما ایران ) ، تقریبا در همه فعالیت ها و کسب و کارها این گونه مشکلات وجود دارند و خوشبختانه فرآیند جذب کردن سرمایه ها به عنوان راه کاری برای کنترل و بهبود این شرایط شناخته می شود و نقشی کاملا حل کننده و نجات دهنده دارد .
4-معمولا ما در مسیری که برای رشد و گسترش کسب و کارمان داریم ، با یک سری ابهامات روبرو خواهیم شد ، خود به خود این ابهامات منجر به ایجاد چالش ها و موانعی نیز می شوند .
و در نهایت همین چالش ها و موانع باعث ایجاد ضرر و زیان هایی غیر قابل جبران برای کسب و کار ما می شوند . لذا می بایست منابع مالی خوب و کافی جهت جبران خسارت ها و ضررهای ناشی از این چالش ها موجود باشند . که این می تواند یکی از علل و دلایل مهم برای نیاز جذب سرمایه در هر استارتاپی باشد .
صاحبان استارتاپ ها و کسب و کارها به منظور جذب کردن سرمایه ها ، به چه مواردی نیاز دارند ؟
آن ها می بایست نکات و موارد زیر را به خوبی هر چه تمام تر و با دقت بررسی و رعایت نمایند:
*مشخص کردن زمان های مناسب جهت سرمایه گذاری و جذب سرمایه ها
*شناسایی سرمایه گذارانی که برای فعالیت و کسب و کارشان مناسب باشند
*دانستن هر چه بهتر اصول و مقررات برقراری ارتباط با سرمایه گذار به منظور جلب سرمایه
*آشنایی با نحوه ارائه ( pitch )
شما در حال مطالعه مقاله نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار هستید
توضیح :
برای آن که شما بتوانید در امر جذب سرمایه به موفقیت های خوبی نائل شوید ، می بایست به راحتی قادر باشید کمپانی ، نوع کسب و کار و فعالیت خود را به خوبی برای سرمایه گذاران معرفی و تشریح نمایید . لازمه این معرفی مناسب ، داشتن زمان بندی و یک برنامه ریزی منظم و دقیق می باشد .
پس برای این موضوع ، بهتر است خلاصه ای از فعالیت و برنامه های خود را به سرمایه گذار ها ارائه دهید . وقتی سرمایه گذار به بررسی برنامه ها و فعالیت های اجرایی شما می پردازد ، بهتر می تواند نسبت به انجام سرمایه گذاری در استارتاپ و کسب و کار شما تصمیم بگیرد . پس لازم است شما موارد متنوع زیادی را در اختیار آن ها قرار دهید ، و به نوعی خود را به آن ها نشان داده و اثبات نمایید . و ثابت کنید که این کسب و کار شما ارزش سرمایه گذاری را دارد .
چه مواردی را بهتر است به سرمایه گذار توضیح و ارائه دهیم ؟
*جریان کار خود را به طور کامل تشریح کنید :
در رابطه با کسب کار خود و مشکلات پیش رو توضیح دهید . این که چرا این استارتاپ را انتخاب کردید؟ آیا قبل از شما دیگران برای رفع این مشکلات اقدامی کرده اند ؟ خلاصه بهتر است که سرمایه گذار در جریان همه چیز قرار گیرد .
*به بیان راه حل ها و راهکارهای خود بپردازید :
بیان تنها مشکل برای سرمایه گذار کافی نیست . شما ضمن ارائه مشکل ، می بایست روش حل آن را نیز بیان کنید . و بگویید که چه راه حل هایی برای رفع مسئله موجود دارید ؟ و این که خود شما در جهت رفع این مسئله و مسائل مشابه ، دارای چه خصوصیات و ویژگی های بارزی هستید ؟
* به ذکر موفقیت ها و پیروزی های خود بپردازید :
نیازی به داشتن شکست و … نیست و با جسارت کامل به ذکر همه سوابق موفقیت آمیز خود بپردازید . قطعا این کار شما برای راضی و متقاعد شدن سرمایه گذارها بسیار موثر خواهد بود .
*بازار هدف خود را معین و مشخص نمایید :
برای این که شما بتوانید کسب و کار و فعالیت استارتاپی موفقی داشته باشید ، لازم است که بازارهای هدف خود را تعیین کنید و نیز درباره آن ها اطلاعات خوبی و مفید و کاملی پیدا نمایید .
ضمنا آن اطلاعات را می توانید در اختیار سرمایه گذار نیز بگذارید . مطمئنا مشخص و معین بودن بازار هدف ، برای جلب نظر بهتر مشتری ها و گرفتن تصمیمات اصولی تر در این راستا بیشتر موثر خواهد بود . و همه این ها به سرمایه گذار نیز اجازه خواهند داد که همه جوانب امر را بهتر مورد بررسی قرار دهد و تصمیم عاقلانه تری بگیرد .
در ادامه تشریح موضوع نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار به بیان چند عنوان شاخص که می توانند بسیار تاثیرگذار باشند ، می پردازیم :
جذب کردن مشتری ها :
شما باید بدانید که برای جلب و جذب مشتری ها چه راه کار ها و استراتژی ها یی را دارید ؟ همچنین برای پیاده سازی و اجرای آن راهکار ها به منظور جذب بیشتر مشتری ها ، چه مقدار هزینه لازم است ؟
رقیبان :
باید شناخت خوبی از رقبای خود داشته باشید . چه موردی وجود دارد که شما را نسبت به آن ها خاص تر و متفاوت تر کرده است ؟ مزایای رقابت خود با رقبا را بهتر است برای سرمایه گذار توضیح دهید .
مشخص کردن الگوی درآمدی :
چگونه می خواهید درآمد و پول کسب نمایید ؟ محصولات شما برای ارائه و کسب درآمد چیست ؟ وضعیت قیمت آن ها به چه صورت می باشد ؟ پس همه این ها را برای سرمایه گذار تشریح کنید تا او متوجه شود که شما با برنامه ریزی و حساب شده عمل می کنید .
باید یک سری پیش بینی های مالی داشته باشید :
شما می بایست یک برنامه مالی برای سال های آتی ( حداقل از سه تا پنج سال آینده ) داشته باشید . و هدف گذاری های لازم را به عمل آورید . همچنین بهتر است که رقم های مالی به شکل نموداری به سرمایه گذار ارائه شوند تا ایشان درک بهتری از موضوع پیدا کنند . این نکته فراموش نشود که باید محاسبات دقیقی داشته باشید . و نیز بتوانید نمودارها و تراز های مالی خود را به خوبی تجزیه و تحلیل نمایید .
از مهم ترین بخش های کسب و کار شما تیم ( گروه ) شما می باشد :
معمولا اولین موردی که در آنالیز و تحلیل های استارتاپ و کسب و کار شما ، مورد بررسی قرار می گیرد ، تیم و گروه شما می باشد . یعنی در ابتدا آدم ها و انسان ها مورد ارزیابی هستند و بعد از آن ها ، ایده و نظریه ها ی آن ها تحلیل می شوند . پس لازم است که صلاحیت واقعی تیم خود را ، ثابت نمایید ، تا سرمایه گذار به شما ، تیم شما ، کسب و کار شما و در نهایت همه استارتاپ تان ، اعتماد پیدا کند .
بهتر است در زمینه کمبودهای احتمالی خود نیز ، ابهامات موجود را برای سرمایه گذار ، شفاف سازی نمایید . یعنی به ایشان نشان خواهید داد که ، شما از کمبود ها و نقصان های خود نیز آگاه بوده و نسبت به آن ها شناخت کافی دارید .
راه و روش های جذب سرمایه ، دارای چه انواعی می باشند ؟
بهتر است قبل از انجام هر کاری ، پیش نیازی های مربوط به جذب سرمایه فراهم شده باشند . در واقع جذب سرمایه نیز برای خودش دارای استراتژی و نقشه راه خاصی می باشد . پس صاحب یک استارتاپ می بایست موقعیت حال خود و نیز موقعیت و شرایط اهداف پیش روی خود را به خوبی در نظر داشته باشد و بعد از آن روشی را برای جذب سرمایه انتخاب نماید .
پس لازم می شود که ، جذب سرمایه با شرایط و موقعیت فعلی کسب و کار و نیز اهداف مورد نظر تناسب داشته باشد و جذب سرمایه ، آن استارتاپ را در جهت و مسیر رسیدن به موفقیت و اهدافش قرار دهد . معمولا جذب سرمایه ها در اندازه ها و ابعاد گوناگون رخ می دهد .
ممکن است برخی از استارتاپ ها و کسب و کار های نو ، در گام های اولیه و ابتدایی خود ، برای حل نیازهای مالی خودشان ، به شتاب دهنده ها مراجعه داشته باشند و دیگر استارتاپ ها نیز برای دریافت ارقام سنگین تر به سرمایه گذاران بزرگ تر رجوع کنند .
معمولا از مهم ترین رو ش های مورد توجه در جذب سرمایه ، به خصوص در استارتاپ های نوپا که در گام های اولیه هستند ، مراجعه به شتاب دهنده ها می باشد .
این شتاب دهنده دارای ساختاری معین و منسجم هستند و در جهت و مسیر ، حمایت از گسترش و توسعه کارآفرینی نو و دانش بنیان برای استارتاپ ها ، شکل گرفته اند . آن ها فرصتی را در اختیار کسب و کارهای نوپا قرار می دهند ، که در حضور متخصصین و مربیان تیم شتاب دهی ، ایده و طرح های خود را ارائه و درباره فواید و مزایا و کاربردهای طرح خود توضیحاتی بدهند .
شتاب دهنده ها نیز از بین متقاضی ها و شرکت کنندگان ، ایده ها بهتر و برتر را برگزیده و روی آن سرمایه گذاری انجام می دهند و در یک محدوده زمانی کوتاه مدت ، به آن ها در زمینه های مختلف کمک و یاری و راهنمایی و مشاوره می رسانند .
بیشتر این شتاب دهنده ها ، خود کارآفرینانی باتجربه در زمینه های تکنولوژی هستند .
جذب کردن سرمایه ها ، از روش شتاب دهی و با کمک شتاب دهنده ها ، به استارتاپ ها در جمع آوری سرمایه ، اشتراک فضای کاری رایگان ، تامین نیروی انسانی و مشخص کردن اهداف برای رسیدن موفقیت ها ، یاری می رسانند .
به این نکته توجه فرمایید که شتاب دهنده ها تنها حامیان مالی نیستند و با سرمایه گذاران محض تفاوت دارند . معمولا این متدها برای جذب سرمایه ، قبل از راه افتادن و شروع به کار استارتاپ صورت می گیرند .
و روش کار سرمایه گذاری به کمک شتاب دهنده ها به این صورت است که ، در ابتدا یک تفاهم نامه و قراردادی بین موسسین و شتاب دهنده منعقد می شود و بعد از آن ، شتاب دهنده ها به خاطر حمایتی که دارند ، درصدی از کل سهام استارتاپ را از آن خود می کنند . ( به طور معمول درصدی میان 5 تا 45 درصد از سهام کل ).
این میزان درصد اغلب توافقی و با کسب رضایت هر دو طرف انجام میشود .
سرمایه گذاری خطر پذیر و سرمایه گذار خطر پذیر چیست ؟
یک از روش های رایج در امر سرمایه گذاری در کسب و کارهای نو ، سرمایه گذاری خطر پذیر می باشد .
این شرکت های سرمایه گذار ، معمولا از گروهی از سرمایه گذارهای حرفه ای تشکیل شده اند ، که اغلب نیز بر روی ایده های نو و استارتاپ های نوپا سرمایه گذاری می کنند .
و از آنجایی که مقادیر و مبالغ نسبتا سنگینی برای این موارد نیاز است ، سرمایه گذارهای خطر پذیر ، اغلب اشخاصی حقوقی ، صندوق ها و یا شرکت ها می باشند ، که سرمایه در اختیار خود را از مجموعه و گروهی از افراد و نهادهایی اغلب ثروتمند ( مثلا صندوق بازنشستگی ، بیمه ، بانک ، انجمن های خیریه ، دانشگاه ها ، شرکت های قدرتمند و بزرگ و .. ) تامین می کنند .
به این ها سرمایه گذاران خطر پذیر می گویند . چون این ها نسبت به سایر سرمایه گذاران در زمینه های مختلف دیگر ، از ریسک و خطرپذیری بسیار بالاتری برخوردار هستند .
در روش سرمایه گذاری خطر پذیر ، معمولا سرمایه گذار با توجه به شرایط و موقعیت نسبی آن کسب و کار ، در معرض یک سری از ریسک ها و خطر ها مثل : تشکیل گروه و تیم ، تولید نمونه ای اولیه از محصول ، متناسب شدن محصول با بازار هدف ، ایجاد درآمد ، توسعه آن کسب و کار و … قرار می گیرد . در این روش ها اغلب خود سرمایه گذاران نیز متمایل هستند که ، خودشان را در مدیریت و اداره آن کسب و کار داخل و وارد کنند و به نوعی اعمال نفوذ داشته باشند .
سرمایه گذاری جمعی چیست ؟
این نیز خود از روش های جدید برای جذب سرمایه و سرمایه گذاری برای استارتاپ ها و کسب و کار های نوپا می باشد ، که به تازگی مورد توجه واقع شده است . در این متد در واقع موسسین و صاحبان یک کسب و کار در یک طرف و نیز سرمایه داران در طرف دیگر ، از طریق انواع شبکه های اجتماعی ، اینترنت و وب سایت های سرمایه گذاری ، با یکدیگر آشنا شده و به برقراری ارتباط می پردازند .
کلا این روش به مفهوم جمع آوری و جذب سرمایه از تعداد زیادی از افراد به هدف تامین مالی یک استارتاپ یا کسب و کار نو و پر خطر می باشد . از مزایای مهم و قابل توجه سرمایه گذاری جمعی می توان به این مورد اشاره کرد : داشتن مشارکت در استارتاپ ها نو آورانه و رسیدن به حاشیه سود زیاد و چند برابری ، در انحصار سرمایه گذاران بزرگ نمی باشد و هر شخص یا فردی با مبالغ و مقادیر کم و نسبتا محدود نیز می تواند در این امر دخیل شود .
و در نهایت مجموعی از این مبالغ مالی است که می تواند راه اندازی آن کسب و کار را امکان پذیر کند .
روش سرمایه گذاری به کمک فرشتگان سرمایه گذاری چیست ؟
این روش اخیرا از محبوبیت های فراوانی برخوردار شده است . این ها در نقش حلقه های واسط هستند که می توانند شکاف های ایجاد شده بین سرمایه گذاری در مراحل ابتدایی استارتاپ و سرمایه گذاری های خطر پذیر را پوشش داده و پر کنند . و برای همین موضوع است که دارای نقشی بسیار مهم و کلیدی در امر سرمایه گذاری می باشند.
سرمایه های جذب شده از روش سرمایه گذاری فرشتگان معمولا در زمانی به پروژه تزریق می گردند ، که آن کسب و کار به حدی از ثبات نسبی دست پیدا کرده باشد .
یعنی آن کسب و کار توانسته است سرمایه ابتدایی را جذب کند ، ایده های مهم خود را اجرا و پیاده سازی نماید و به پیشرفت های خوبی نائل شده باشد . و نهایتا در این مراحل هست که ، فرشتگان سرمایه گذار وارد عمل می شوند . اغلب فرشتگان سرمایه گذار از کار آفرینان بسیار با تجربه و پخته و حرفه ای در کسب و کارهای متنوع می باشند .
چند نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار به روش خطر پذیر کدام هستند ؟
از نمونه های سرمایه گذاری خطر پذیر می توان انواع ذیل را نام برد :
1-قراردادهایی به شکل سهامی : از روتین ترین قراردادهای سرمایه گذاری به شیوه خطر پذیر می باشد. به ازای کمک و سرمایه از سوی سرمایه گذار ، سهامی را به او واگذار می کنید .
2-قراردادهایی برای قرض های قابل تبدیل به درصدی از سهام : در این سبک شما مبلغی را از سرمایه گذار قرض کرده و در نوبت های بعدی تقاضای سرمایه ، به او این حق را می دهید که ، پول قبلی را پس گرفته و یا بخشی از سهام شرکت شما را مالک شود .
3-قراردادهای رویالتی به صورت حق امتیازی : این نمونه از نمونه های جدیدتر و دارای خلاقیت های بیشتری می باشد .
چند نمونه قرارداد جذب سرمایه گذار به روش خطر پذیر کدام هستند ؟
از نمونه قراردادهای سرمایه گذاری خطر پذیر می توان انواع ذیل را نام برد :
1-قراردادهایی به شکل سهامی : از روتین ترین قراردادهای سرمایه گذاری به شیوه خطر پذیر می باشد. به ازای کمک و سرمایه از سوی سرمایه گذار ، سهامی را به او واگذار می کنید .
2-قراردادهایی برای قرض های قابل تبدیل به درصدی از سهام : در این سبک شما مبلغی را از سرمایه گذار قرض کرده و در نوبت های بعدی تقاضای سرمایه ، به او این حق را می دهید که ، پول قبلی را پس گرفته و یا بخشی از سهام شرکت شما را مالک شود .
3-قراردادهای رویالتی به صورت حق امتیازی : این نمونه از نمونه های جدیدتر و دارای خلاقیت های بیشتری می باشد .
مهمترین بخش ها در محتوای نمونه قراردادهای مشارکت مدنی و جذب سرمایه گذار چیست ؟
*معمولا در این قراردادهای جذب سرمایه گذار به مفاد ماده 10 قانون مدنی در مورد آزادی اراده فرد برای انعقاد تفاهم نامه ها و قرارداد ها استناد می شود .
*در دوبخش ، اطلاعات شرکت سرمایه گذار و نیز استارتاپ متقاضی سرمایه گذاری به طور کامل تکمیل می شوند .
به این شکل :
این قرارداد فی مابین :
الف – شرکت ….( سهامی خاص یا عام ) به شماره ثبت ….در محل اداره ثبت ….و دارای شماره اقتصادی …به مدیریت آقای / خانم ….و یا به نماندگی و وکالت آقای / خانم …. به آدرس ( نشانی ) ….
و ب- آقای / خانم …. فرزند …. به شماره شناسنامه … و دارای کد ملی …. به آدرس … منعقد می شود .
و ادامه قرارداد ، بندهای مهمی از جمله موارد ذیل ذکر می شوند :
1-مقدمه : در این قسمت بیشتر معانی و تعاریف موجود در قرارداد ، تفسیر می شوند.
2-موارد ضمیمه ای قرارداد : منظور کلیه پیوست ها درج شده در متن قرار داد می باشد . و آن پیوست ها نیز می بایست به امضاء و تایید رسیده باشند و آن ها نیز اجزای جدا نشدنی قرار داد، محسوب می شوند .
3-موضوع قرارداد : که در این جا منظور موضوع اصلی قراراست که همان تفاهم نامه سرمایه گذاری می باشد .
4-بیان مدت زمان این شراکت مدنی ( سرمایه گذاری بین شرکت و فرد یا افراد دارای ایده استارتاپی )
5-بیان میزان سرمایه : ( شمال بخش های ریالی و غیر ریالی )
6-بیان شرایط سود وزیان طرفین به صورت کامل
7-مدیریت اجرایی قرارداد ( تعهد سرمایه گذاری ، شرکت سرمایه گذار )
8-بیان شرح وظایف مدیر اجرایی
9-بیان سایر حقوق و تعهدات هر دو طرف
10-در این قسمت شرایط فسخ قرارداد ذکر می شود .
11-بیان شرایط اورژانسی و خاص ( فورس ماژور)
12-شرایط حفظ اطلاعات و اسناد مربوطه
13-شرایط حل اختلافات احتمالی
14-بیان اقامتگاه قانونی طرفین و مکاتبات پستی ایشان .
15-بیان تعداد نسخه های قرارداد سرمایه گذاری