سایت سرگرمی روز :
یارانه نقدی حدود ۱۸ میلیون نفر از سه دهک بالای درآمدی کشور احتمالاً در اردیبهشتماه قطع خواهد شد.
دولت چهاردهم اجرای مصوبه حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد که در سال ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد را آغاز کرده است. این طرح با هدف اصلاح ساختار یارانهها، کاهش فشار بودجهای و هدایت منابع به اقشار نیازمند تدوین و اکنون وارد فاز اجرایی شده است.
یارانه نقدی کدام افراد حذف میشود؟
ردیف شاخص حذف یارانه توضیحات
۱ دارایی ملکی بالا مجموع ارزش املاک، مستغلات یا باغویلاهای خانوار بیش از ۳۵ میلیارد تومان باشد
۲ خودروهای گرانقیمت داشتن یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو کابین با مجموع ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان
۳ درآمد ماهانه بالا عبور درآمد خانوار از سقف مشخص بر اساس اطلاعات سامانههای رسمی (مالیاتی، بانکی، بیمهای)
۴ تراکنش مالی بالا خریدهای ماهانه یا گردش مالی بالا در حسابها بهعنوان نشانه توان مالی بالا
۵ اقامت خارج از کشور ثبت اقامت دائم خانوار یا یکی از اعضا در خارج از کشور
۶ سفرهای خارجی مکرر بیش از پنج سفر خارجی در طول یک سال
یارانه نقدی سایر دهکها چه تغییری میکند؟
منابع حاصل از حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی، صرف افزایش حمایت و اختصاص یارانه بیشتر به سه دهک پایین جامعه خواهد شد. این اقدام در راستای تقویت عدالت اجتماعی و تمرکز بر حمایت هدفمند از اقشار آسیبپذیر صورت میگیرد.
دولت اعلام کرده است که دادههای مورد استفاده برای حذف یارانهها از منابع مختلفی چون سازمان امور مالیاتی، وزارت راه و شهرسازی، بانکها و سایر نهادهای ذیربط استخراج میشود تا عدالت اجرایی حفظ شود.
همچنین، امکان ثبت اعتراض برای افراد حذفشده از طریق سامانههای رسمی فراهم است.
دیوان محاسبات کشور آخرین وضعیت بدهی سازمان هدفمندسازی یارانه ها به خزانه داری کل کشور را بررسی و نتایج آن را منتشر کرد.
گزارش دیوان محاسبات کشور از آخرین وضعیت بدهی سازمان هدفمندسازی یارانهها به خزانهداری کل نشان می دهد که مانده بدهی این سازمان به خزانهداری کل کشور تا پایان سال ۱۴۰۳، بر اساس مجوزهای صادره، بالغ بر ۲۶۴ هزار و ۵۰۰ میلیاردتومان است که شامل ۱۹۰ هزار میلیاردتومان از محل منابع عمومی، ۴۰ هزار میلیاردتومان از محل منابع تنخواهگردان خزانه و ۳۴ هزار و ۵۰۰ میلیاردتومان بدهی انتقالیافته از سال ۱۴۰۲ است.
همچنین در این گزارش اشاره شده است که عدم ایفای تعهدات ارزی و ریالی از سوی شرکتهای دولتی ذیمدخل در تامین منابع سازمان هدفمندسازی و همچنین ضعف در راهبری و اعمال کنترل مؤثر از جانب بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامهوبودجه، منجر به بروز بیانضباطی مالی، تاخیر در تامین بهموقع منابع و تعویق در تسویه بدهی با خزانهداری کل کشور شدهاست
۸۲ هزار و دویست و پنجاه و پنج میلیارد ریال مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی واریز شد.
مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی مربوط به اردیبهشت ماه ١٤٠٤ به حساب ذینفعان نهایی واریز شد.
مستمری مددجویان بهزیستی مستقیماً به حساب ذینفع نهائی (حسب مورد سرپرست خانوار) براساس شناسه ملی اعلامی از سوی سازمان بهزیستی کل کشور به حساب ١،۴۹۸،۲۹۵ نفر مددجوی این سازمان واریز و قابل برداشت است.
مستمری مددجویان کمیته امداد به حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز و از طریق آن سازمان به حساب مددجویان تحت پوشش واریز خواهد شد.
گفتنی است، در ادامه پرداخت یارانههای اردیبهشت ۱۴۰۴ یارانه نقدی دهکهای اول تا سوم در روز ۲۵ اردیبهشت (۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر) و یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در روز ۳۱ اردیبهشت (۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر) واریز خواهد شد.
خانوارهایی که یارانه آنها در فروردینماه واریز نشده است میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت به نشانی hemayat.mcls.gov.ir وضعیت دهکبندی خود را بررسی کرده و در صورت نیاز، درخواست بررسی مجدد یا اعتراض ثبت کنند.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به فرصت طلبی شیادان مجازی در ۴۸ ساعت گذشته گفت: پیامکی که در خصوص قطع شدن یارانه ارسال میشود از سوی کلاهبرداران است.
سردار داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به فرصت طلبی شیادان مجازی در ۴۸ ساعت گذشته افزود پیامکی که در خصوص قطع شدن یارانه برای شما ارسال میشود از سوی کلاهبرداران است، این پیام حاوی لینک اعتراض به قطعی یارانه است که در واقع لینک آلوده است و با کلیک کردن بر روی آن بلافاصله موجودی حساب شما به سرقت میرود.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت در تشریح این خبر گفت: بدافزارها با عناوینی نظیر ” یارانه، سامانه ابلاغ ثنا، سبد کالا و… توسط مجرمین ایجاد و از طریق لینک موجود در پیام از طریق پیامک و یا در بستر شبکههای اجتماعی برای شهروندان ارسال میشود که بلافاصله پس از کلیک کردن بر روی آن امکان آلوده شدن تلفن همراه و نهایتاً سرقتهای بانکی و نقض حریم خصوصی دریافت کنندگان پیام وجود خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان به هیچ عنوان به پیامهایی که در خصوص قطع شدن یارانه و نحوه اعتراض به آن برایشان ارسال میشود توجه نکنند، افزود: مجرمین با ارسال پیامک حاوی لینک با محتوای مرتبط با یارانه معیشتی اقدامات خود را آغاز کرده و کاربران را به مسیری برای برداشت غیرمجاز از حساب بانکی شأن هدایت میکنند یا اطلاعات هویتی آنان را دریافت کرده و از آن سوءاستفاده میکنند.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه لینک معرفی شده در این پیامکها حاوی یک بدافزار است خاطرنشان کرد: در این روش از کلاهبرداری فرد کلاهبردار با جعل آدرس اینترنتی سامانه یارانه معیشتی یک پیامک که در نهایت به یک لینک پرداخت آنلاین منتهی میشود برای شهروندان ارسال میکنند و از آنجایی که برخی از شهروندان از این سامانهها و نحوه پیگیری آنها آگاهی ندارند روی لینک کلیک کرده و مورد کلاهبرداری قرار میگیرند و حریم خصوصی آنان نقض میگردد.
سردار معظمی گودرزی با اشاره به الزام افزایش سطح سواد رسانهای و توجه به هشدارهای پلیس به شهروندان توصیه کرد: در صورت مواجه شدن با اینگونه سرقتهای اینترنتی بلافاصله در همان ساعات اولیه جهت پی جویی و ردیابی تراکنشهای مسروقه به صورت ۲۴ ساعت شبانه روز به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه کنند تا زمان طلایی جهت پی جویی را از دست ندهند، همچنین میتوانند موارد مشابه و مشکوک را از طریق مرکز فوریتهای سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به نشانی www.fata.gov.ir گزارش کنند.