شوک دوباره به قیمت دلار و سکه

پربازدیدترین این هفته:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

بازار ارز و سکه برگشت زدند و نوسان چند کانالی داشتند؛ قیمت دلار و سکه سه کانال بالا آمدند و درهم و طلای آبشده هم با رشد کانالی همراه بودند.

قیمت دلار به کانال 84 هزار تومان افتاد که سقف 9 روز پیش بود و در آن زمان نتوانست از این کانال عبور کند. با رسیدن قیمت به این کانال اکثر نوسانگیران با توجه به سابقه واکنش قیمت در این سطح، فروشنده شدند.

از منظر آن‌ها اینکه قیمت در این کانال به پایین برگردد یا اینکه به مسیر خودش ادامه بدهد به این موضوع ربط دارد که دور پنجم مذاکرات برگزار می‌شود یا نه. اگر دور پنجم مذاکرات پابرجا باشد قیمت در شکستن سقف ناکام خواهد بود اما در مقابل اگر مذاکرات ادامه‌دار نباشد، انتظارات منفی می‌شود و احتمال کاهش قیمت در بازار کم خواهد شد. روی همین حساب هم اخبار برگزاری مذاکرات داغ بود. حتی در بازار یک نقل قول از بقایی درباره لغو مذاکرات حسابی چرخید اما بعد تکذیب شد و گفتند فیک بوده است. یکسری‌ها می‌گفتند با همین خبر فیک بعضی‌ها نوسانگیری کردند.

امروز در بازار گفته می شد مرز مقاومت مهم دلار در کانال 85 هزار تومان است که اگر عبور کند می‌تواند تا 87 هزار تومان بالا برود. مرز مقاومت مهم طلای آبشده هم در 29 میلیون و 200 هزار تومان قرار دارد که فعلا نرخ نتوانسته از آن عبور کند.

فعلا عباس عراقچی گفته یک تاریخی برای مذاکرات پیشنهاد شده اما ما قبول نکردیم. علاوه بر این عراقچی درمورد فضای مذاکره با آمریکا به طنز گفته فعلا بزن بزن است.

بازار سهام دقیقا در نقطه مقابل بازار طلا و ارز قرار داشت و نزولی دنبال شد. خروج پول از سهام به بیش از 2.5 همت رسید که دومین رکورد خروج پول در سال 1404 بوده است. در مقابل صندوق‌های طلا مثل بازار سبزپوش طلا و ارز بودند و ورود پول بیش از 800 میلیارد تومانی داشتند. این میزان ورود پول از ابتدای مذاکرات ایران و آمریکا بی‌سابقه بوده است. معامله‌گران می‌گفتند صندوق‌های طلا امروز ستاره بازار شدند.

چرا قیمت‌ها افزایشی شدند؟

دلیل اول کاهش قیمت بازار به اخبار منفی برمی‌گردد که حول مذاکرات ایجاد شده است. همانطوری که گفته شد بعد از مواضع ویتکاف که گفته بود هیچ سطحی از غنی‌سازی ایران را نمی‌پذیریم بازار ترمز کاهش را گرفت و بعد از آن همراه شد با پاسخ طرفین ایرانی. فعالان بازار معتقدند با توجه به اصرار طرفین مذاکره بر مواضعشان، اخبار حول مذاکرات منفی شده و قیمت برگشت خورد.

آمار شاخص‌های کلان اقتصادی هم در بازار سه‌شنبه جالب توجه معامله‌گران بود و سیگنال منفی تلقی شد. یک نمودار از تورم تولیدکننده که منبع آن بانک مرکزی بود در بازار دست به دست می‌شد که نشان می‌داد این شاخص در مسیر صعود قدم برمی‌دارد. در تحلیل این نمودار که جالب توجه معامله‌گران بود ادعا شده این افزایش قیمت در تولید به تورم مصرف‌کننده ختم خواهد شد که در نهایت می‌تواند روی بازار ارز اثر بگذارد. البته بانک مرکزی در توضیح نمودار گفته این افزایش قیمت در تولید به خاطر رشد قیمت دلار از آذر 1403 است. معامله‌گران می‌گفتند نفهمیدیم ارز لنگر تورم است یا تورم، لنگر ارز؟

علاوه بر این افزایش قیمت سیمان هم در کانون توجه معامله‌گران قرار داشت. از منظر معامله‌گران دلیل دوم افزایش قیمت‌های بازار طلا و ارز اثر شاخص‌های کلان بود.

دلیل سومی که معامله‌گران برای رشد قیمت‌ها می‌آورند از جنس تکنیکال بود. در روز یکشنبه که قیمت طلای آبشده به کانال 26 میلیون افتاد تحلیلگران با توجه به سابقه قیمتی در این کانال معتقد بودند که 26 میلیون، کانال فرار دلار است. دقیقا بعد از لمس قیمت طلا در این کانال، نرخ پرید. البته این موضوع فقط احساس معامله‌گران است و بیشتر دلیل افزایش به فاند‌های خبری برمی‌گردد.

دلیل چهارم افزایش قیمت مختص بازار طلا و سکه بود. قیمت انس طلای جهانی در روز سه‌شنبه با افزایش بیش از 50 دلاری به 3280 دلار رفت و لنگر افزایش قیمت طلا و سکه شد.

در بازار سه‌شنبه قیمت دلار هرات با گپ مثبت 600 تومانی در مرز مهم 81 هزار و 800 تومان شروع به کار کرد و در ادامه افزایش دنبال شد. قیمت دلار هرات با افزایش وارد کانال بالاتر شد و در 82 هزار و 800 تومان بسته شد. این درحالی بود که قیمت دلار فردایی هرات در کانال 84 هزار تومان نوسان داد که نشان می‌دهد میزان بلوکه در بازار سه‌شنبه سنگینتر شده است.

قیمت دلار تهران در 81 هزار و 800 تومان آغاز به کار کرد و از ابتدا شدت افزایش زیاد بود. قیمت دلار تهران با افزایش سه کانالی تا یکقدمی کانال 85 هزار تومان بالا رفت ولی نتوانست در آن پاگشایی کند و در 84 هزار و 400 تومان بسته شد.

قیمت تتر هم در کانال 82 بازگشایی  کرد و تا یکقدمی کانال 85 هزار تومان بالا رفت ولی نتوانست وارد این کانال شود.

قیمت درهم با گپ مثبت 350 تومانی در 22 هزار و 650 تومان بازگشایی کرد و در ادامه با افزایش وارد کانال 23 هزار تومان شد. قیمت درهم با صعود 450 تومانی نسبت به نرخ بازگایی در نهایت به 23 هزار و 100 تومان رسید. حباب دلاری درهم با افزایش به 634 تومان رسید که شکاف بین دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان می‌دهد.

قیمت سکه با گپ مثبت یک میلیون و 200 هزار تومانی در 72 میلیون و 269 هزار تومان آغاز به کار کرد و با افزایش همزمان دلار و انس طلا نوسانی دنبال شد. قیمت سکه در نهایت در 74 میلیون و 290 هزار تومان بسته شد. حباب سکه با افزایش یک درصدی به 15 درصد رسید که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه 9 میلیون و 960 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده با گپ مثبت در 27 میلیون و 391 هزار تومان شروع به کار کرد و از ابتدا شدت نوسانش به خاطر رشد همزمان دلار و انس بالا بود. قیمت طلای آبشده با افزایش از مرز مقاومت 28 میلیون و 400 هزار تومان عبور کرد و در نهایت در پله ششم کانال 28 میلیون به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده بعد از ثبت چهار روز منفی، در روز سه‌شنبه مثبت شد و به 82 هزار تومان رسید./ اکوایران



اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *