در این مطلب به بررسی روش های رفع خطای 503 در وردپرس در ورود به سایت های وردپرسی بسیار زیاد است ، میپردازیم.
از آنجایی که خطای 503 بسیار متداول است روش های گوناگونی برای رفع آن بیان و مورد استفاده کاربران و مدیران سایت ها قرار میگیرند. حتما شما هم در فضای اینترنت با خطای 503 در ورود به بعضی از سایت ها مواجه شده اید.
قبل از هر چیز توصیه میشود بررسی کنید خطا از سمت سرور است یا کابران ، بعد از بررسی های لازم در اینجا میخواهیم به دلایل بروز این خطا و روش هایی برای پیشگیری و رفع این خطا در خدمت شما عزیزان باشیم.
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
در ادامه به سوالات زیر پاسخ می دهیم:
- خطای 503 Service Unavailable چیست؟
- علل بروز خطای 503 در وردپرس چیست؟
- اشکال مختلف خطای 503 چیست؟
- افزونه های اشکال زدایی چیست؟
- نقش کاربران سایت در رفع این خطا چیست؟
- نکاتی برای پیشگیری از بروز خطای 503
[/stextbox]
خطای 503 Service Unavailable چیست؟
شاید شما هم به این خطای بسیار شایع در ورود به سایت های وردپرسی برخورد کرده باشید. این خطا به دلایل زیادی ممکن است نمایش داده شود ، و معنی آن این است که در ورود به سایت مورد نظرتان اشکالی از سمت سرور یا کاربران سایت شما وجود دارد. دلایل و راه های بسیاری برای ایجاد و مدیریت این خطا وجود دارد. در ادامه تمامی دلایل بروز این خطای وردپرسی را بررسی خواهیم کرد.
علل بروز خطای 503 در وردپرس چیست؟
همانطور که در بالا اشاره شد این خطا ممکن است به دلایل بسیاری رخ دهد. از جمله این دلایل میتوان به :
وجود خطا در قالب وردپرس :
(قبل از هر اقدامی اول از سایت خود بک آپ تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید تغییرات اعمال شده را به حالت قبل برگردانید) ، برای رفع این خطا میتوانید قالب سایت خود را به یکی از قالب های پیشفرض سیستم وردپرس تغییر دهید. بعد از تهیه بک آپ از قالب سایت پوشه قالب را از سایت خود حذف و مجدد سایتتان را بارگزاری کنید ، اگر مشکل حل نشد در ادامه به بررسی موارد دیگر بپردازید.
غیرفعال کردن افزونه های نامعتبر :
گاهی اوقات بجای خرید و استفاده از افزونه از خود وردپرس ، افزونه ها را از سایت ها و مخازن دیگر تهیه میکنید. اگر رفع خطای 503 وردپرس همچنان برای شما دشوار است ، توصیه میشود یک بار تمامی افزونه ها را غیرفعال و مجدد سایت خود را بارگزاری کنید. دقت کنید که افزونه ها را حتما از خود وردپرس تهیه کنید.
خطای 503 از سمت سرور :
اگر این خطا همچنان پابرجاست ، امکان دارد مشکلی در سرور سایت پیش آمده باشد. و بعد از چند دقیقه برطرف میشود. حال اگر برطرف نشد چه کنیم؟ منابع سرور سایت را بررسی کنید و در صورت امکان منابع را گسترش دهید ، گاهی اوقات به دلیل ترافیک زیاد به سمت سرور این مشکل پیش می آید ، پس ترافیک سایت خود را بررسی کنید. همیشه در نظر داشته منابع سرور شما کشش ترافیک های سنگین را داشته باشد.
خطا از کد PHP :
اگر سایت شما همچنان با مشکل رو به رو است ، ممکن است ایراد از کدهای PHP سایتتان باشد. افزونه های اشکال زدایی و دیباگ را نصب ، کدهای جدید را بررسی نمایید. اگر تغییراتی در سایتتان یا کدهای برنامه نویسی آن داده اید حتما یک بار تمامی کدها را بررسی و خطاهای پی اچ پی را برطرف کنید.
حمله به سایت :
گاهی اوقات به دلیل حملاتی که به سایت میشود ، ترافیک های بسیاری روان و میتواند باعث بروز چنین خطایی شود ، اگر اطمینان دارید هیچ گونه تغییری در سایت خود ندادید و این مشکل کاملا ناگهانی بروز پیدا کرده حتما با پشتیبانی سایت خود تماس گرفته و اگر سایت دچار حمله شده بود می توانید از خدمات CloudFlare در اشکال زدایی بهره مند شوید.
فشار بر روی سرور :
تا جایی که ممکن است فشار را بر روی سرور کم کنید ، کش کردن فایل ها روش بسیار مناسبی برای کاهش فشار بر سرور سایت است. اگر از وردپرس یا سیستم های مدیریت محتوای رایگان استفاده میکنید افزونه سوپر کش را نصب و با کش کردن فایل ها فشار حاصل شده را از سرور کاهش دهید. تا جایی که میسر است سرورها را آزاد کنید.
دسترسی Crawler های گوگل را محدودتر کنید :
گاهی این مشکل به دلیل بررسی های خزنده های گوگل برای ایندکس کردن صفحات سایت های شماست. وارد گوگل وبمستر شوید و بعد از ورود به علامت چرخ دنده یا تنظیمات ، دسترسی خزنده های گوگل را کم کنید ، البته اعمال این روش ممکن است تا شاید 3 ماه به طول بکشد. اما گاهی بررسی های زیاد خزنده های گوگل خود عامل اصلی بروز این خطا می باشد.
بررسی فایروال :
گاهی اوقات پیش می آید فایروال مانع ورود بعضی از ترافیک ها میشود ، در این حالت فایروال ترافیک مد نظر را مضر دانسته و از ورود به سایت جلوگیری میکند. و البته گاهی هم ترافیک های مثبت را به اشتباه مضر تشخیص میدهد. لذا حتما تنظیمات فایروال را بررسی کنید. و اطمینان حاصل کنید فایروال نقشی در بروز این مشکل و ورود ترافیک های مثبت به سایت شما نداشته باشد.
API های وردپرس :
بخش API ها در وردپرس این اجازه را دارند هر زمان هر گونه علمیاتی از قبیل بروزرسانی را انجام دهند. اگر مشکل با علل های بالا رخ داد و حل شد که هیچ ، در صورت ادامه سایت میتواند دچار این بروزرسانی ها و یا عملیات ها شده باشد. حتما دلایل بالا را بررسی کنید.
نکته :
اگر بعد از بررسی دلایل بالا همچنان با رفع خطای 503 وردپرس مشکلی داشتید حتما با پشتیبانی سایت خود تماس گرفته و از آنان راهنمایی بگیرید و یا سیستم وردپرس وب سایت خود را به صورت دستی با یکی از نسخه های بروز آن آپدیت کنید.
استفاده نکردن از بروزترین نسخه وردپرس همیشه میتواند عامل مهمی در بروز مشکلات وب سایت ها باشد لذا همیشه از بروزترین نسخه افزونه ها و سیستم مدیریتی وردپرس استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید مشکل پیش آمده از سمت سی ام اس سایت شما نباشد.
اشکال مختلف خطای 503 چیست؟
شاید شما هم با اشکال مختلف خطای 503 وردپرس برخورد داشته اید. این خطا ممکن است با پیام های مختلفی ظاهر شود اما همه آنها خطای 503 هستند. گاهی عدد 503 در خطاها مشترک و گاهی بدون عدد 503 ظاهر میشود. چیزی که مشخص است این است که تمامی این خطاها دارای یک پیام مشترک هستند. در زیر اشکال مختلفی که از این خطا ظاهر میشود را برای شما گردآوری کرده ایم:
- 503 Service Temporarily Unavailable
- 503 Error
- Service Unavailable – DNS Failure
- HTTP 503
- Error 503 Service Unavailable
- HTTP Error 503
- Http/1.1 Service Unavailable
- HTTP Server Error 503
- 503 Service Unavailable
خطای 503 وردپرس به هر کدام از اشکال بالا میتواند ظاهر شود.
افزونه های اشکال زدایی چیست؟
شاید شما به دلیل عدم رفع خطای 503 وردپرس ، مشکلی در ورود به پنل مدیریتی سایت خود داشته باشید. و این خطا مانع از ورود شما به پنل مدیریتی سایتتان شود ، همانطور که در بالا مطرح کردیم بهترین راه استفاده از افزونه های اشکال زدایی در رفع خطای 503 میباشد.
در ادامه بیشتر با این افزونه ها آشنا خواهیم شد :
وجود افزونه هایی که خطای رخ داده را در یک فایل ورودی ارسال میکنند نقش بسیار مهمی در رفع مشکل ورود به بخش مدیریتی شما ایفا میکند.
WP-DEBUG و WP_DEBUG_LOG، WP_DEBUG_DISPLAY :
برای فعالسازی حالت اشکال زدایی در وردپرس مراحل زیر را طی کنید.
وارد فایل منیجر یا FTP سایت خود شوید و فایل wp-confing.php را باز و دنبال WP_DEBUG بگردید.
(define(‘WP_DEBUG’, false);)
کد بالا را به کد پایین تغییر داده و تغییرات را ذخیره و اعمال کنید.
define (‘WP_DEBUG’, true);
define (‘WP_DEBUG_LOG’, true);
define (‘WP_DEBUG_DISPLAY’, false);
@ini_set (‘display_errors’,0);
بعد از ذخیره کافیست یکبار سایت خود را بارگزاری کنید تا خطای 503 به فایلی ورودی در پنل شما ارسال شود. در پوشه wp-content به دنبال فایلی با اسم debug.log باشید ، بعد از پیدا کردن این فایل همانطور که مشاهده میکنید تمام خطای 503 با قطعه کدی سفارشی برای شما در این فایل موجود خواهد بود. و مدیریت و عییب یابی خطاهای موجود در سایت برای شما آسان تر خواهد شد.
نقش کاربران سایت در رفع این خطا چیست؟
بارگزاری مجدد وب سایت :
گاهی این خطا به دلیل ترافیک سنگین سایت بسیار سطحی و گذرا اتفاق می افتد ، معمولا با بارگزاری دوباره سایت یا کلید F5 این خطا رفع شده دسترسی شما به سایت امکان پذیر خواهد شد.
حذف کش مرورگر :
اگر بعد از رفرش وب سایت این مشکل همچنان پابرجا بود حتما کش مرورگر خود را پاک کنید و مجدد امتحان کنید. گاهی مرورگر کاربران خود باعث این خطا میشود و مشکلی از سمت سرور نیست.
روشن کردن رایانه :
اگر همچنان قادر به دسترسی سایت مد نظرتان نبودید ، حتما رایانه و مودم خود را یک بار خاموش و مجددا روشن کنید. گاهی این مشکل از سمت DNS سمت شماست ، و با یک بار خاموش و روشن کردن رایانه و مودم مشکل برطرف خواهد شد.
بارگزاری سایت با مرورگری دیگر :
اگر این مشکل همچنان برقرار است ، وب سایت را با مرورگری دیگر باز کنید. امتحان مرورگرهای دیگر خود میتواند در رفع خطای 503 وردپرس شما را یاری دهد.
نکته :
اگر این مشکل با روش های ذکر شده حتما حل نشد ، احتمال بسیار زیاد مشکل از سمت سرور خود وب سایت است ، حتما به مدیران سایت اطلاع دهید.
نکاتی برای پیشگیری از بروز خطای 503
از آن جایی که خطای 503 بسیار متداول و شایع است. راه کارهایی برای جلوگیری از بروز این خطا را به شما پیشنهاد میکنیم:
حتما منابع سرور سایت را بررسی کنید و احتمال روانه شدن هر گونه ترافیک سنگینی را برای وب سایت خود بدهید.
از افزونه های معتبر خود وردپرس استفاده کنید و افزونه عیب یابی را حتما نصب کنید.
سعی کنید در مدیریت سایت خود همواره هوشیار باشید اگر این خطا به دلایل بسیار از سوی سرور یا مرورگر کاربران رخ میدهد ، حتما به کاربران خود اعلام کنید در صورت بروز این خطا صبور باشند و با رفرش سایت سعی در رفع مشکل کنند.
در صورتی که مشکل به هیچ طریقی حل نشد حتما با پشتیبانی هاستینگ خود در تماس باشید.
استفاده از کدهای معتبر
از کدهای معتبر برنامه نویسی برای سایت خود استفاده کنید و فشار احتمالی را با کش فایل ها از سمت سرور کاهش دهید.
کدهای برنامه نویسی شده را بررسی تا خطایی نداشته باشند و از قالب های معتبر و مناسب استفاده کنید.
حتما خطاهای موجود بر وب سایت را مدیریت کرده و سعی کنید در کمترین زمان مشکل را برطرف یا مانع بروز خطا شوید.
افزونه ها و پلاگین های سایت ، سیستم وردپرس را به بروزترین نسخه ارتقا دهید. اگر بعد از ارتقای سیستم رودپرس مشکل پابرجا بود ، آماده اعمال روش های دیگر نیز باشید.
در بروز این خطا بر روی سایت های بزرگ هوشیار باشید ، این روزها در صورتی که مشکل جدی و عمومی باشد ، در تمامی جوامع مجازی بحث های داغی که علت و راهکارهای پیشنهادی زیادی مطرح میشود ، پس اگر در ورود به سایت های بزرگ با این خطار رو به رو شدید ، اطمینان حاصل کنید که خطا به صورت جدی و عمومی است.
کمک گرفتن از فردی ماهر و کاربلد میتواند راه حلی اطمینان بخش از جلوگیری بروز مشکلات سایت شود. حتما از افرادی که تجربه بیشتری دارند درخواست کمک کنید.
جمع بندی مطلب
خطای 503 یکی از شایع ترین خطاها موجود در برخورد با وب سایت ها میباشد ، در صورت بروز تمامی جوانب را در نظر بگیرید و در صورت حل نشدن با پشتیبانی تماس بگیرید.
برای حل این مشکل از روش های بسیاری که موجود هست کمک بگیرید. همیشه از وضعیت سرور سایت خود مطلع و با آینده نگری خطاهای موجود در سایت را مدیریت کنید.
نداشتن خطا همیشه دلیلی بر نبودن آنها نیست. اگر سایتی دارید که در زمان های خاص ممکن است با ترافیک های بالایی رو به رو شود ، حتما حتما از سلامت سرور و کدها و افزونه های سایت خود اطمینان حاصل کنید.
از اینکه تا پایان مقاله رفع خطای 503 در وردپرس ما را همراهی کردید متشکریم