یکی از دامنه های عمومی که در کسبوکار کاربرد دارد دامنه biz نام دارد. این دامنه خلاصهشده کلمه Business است. این دامنه جزء دامنههای سطح بالا عمومی محسوب میشود و در خدمات تجارت الکترونیکی کاربرد دارد.
باید به این توجه کرد که کلمه biz در زبانهای دیگر معنیهایی متفاوتی دارد و برای جاهای دیگری نیز قابلاستفاده میباشد و فقط مختص به کسبوکار اینترنتی نمیشود.
این دامنه توسط شرکت ICANN در سال 2001 میلادی برای اشخاصی ثبتشده که برندهای این اشخاص با دامنه com توسط فردی دیگری به ثبت رسیده بود. هدف این کار راهکاری بود برای استفاده کردن اشخاص از برندهای اصلی که در اینترنت وجود داشت که مورد استقبال زیادی قرار نگرفت. هماکنون این دامنه بهوسیله شرکت Neustar مدیریت میشود و توانسته تابهحال حدود 2 میلیون دامنه به ثبت برساند.
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
در ادامه به سوالات زیر پاسخمی دهیم
- تعریف دامنه؟
- چه شرایطی در ثبت دامنه وجود دارد؟
- منظور از دامنه اینترنتی سطح بالا چیست؟
- مسئول سیستم نام دامنه کیست؟
- نکات مهم برای خرید دامنه کدام است؟
- فاکتورهای مهم برای انتخاب نام دامنه؟
- زمان ثبت و فعال شدن دامنه چقدر است؟
[/stextbox]
-
تعریف دامنه؟
دامنه همان وبسایت میباشد که این وبسایت از دو بخش نام و پسوند درستشده است؛ که این پسوندها شامل net، com، org، biz و… میباشند؛ که هرکدام دارای مصارف خاصی میباشند که عموم مردم از آن متوانند استفاده کنند؛
و هرکدام از این پسوندها معرف سایتهای میباشد مثلاً com مخفف کلمه commercial است که به معنای تجارت است و در سایتهای تجاری استفاده میشود و net مخفف کلمه network است که به معنای شبکه است و برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی و وب مورداستفاده قرار میگیرد و همچنین دامنه org که مخفف شده کلمه organization است.
از این پسوند نیز درجاهای که معمولاً هدف مالی و درآمدزایی ندارند مانند مؤسسات خیریه و از قبیل اینها کاربرد دارد و پسوند biz نیز برای کسبوکارهای تجارت الکترونیک مورداستفاده قرار میگیرد که مخفف کلمه Business است.
-
چه شرایطی در ثبت دامنه وجود دارد؟
بهصورت کلی نام دامنه با هر پسوندی که باشد باید شامل حداقل 3 کاراکتر و حداکثر 63 کاراکتر باشد. نامه دامنه میتواند با عدد و یا یک حرف شروع شود. و همچنین میتواند به یک عدد و یا یک حرف نیز پایان یابد. در انتخاب نام دامنه باید به این مسئله توجه داشته باشیم که نمیتوانیم بین کاراکترها از فاصله (space) استفاده کنیم. ولی میتوانیم بین کاراکترها از خط فاصله استفاده کنیم.
-
منظور از دامنه اینترنتی سطح بالا چیست؟
به بالاترین سطح دامنه که در اینترنت وجود دارد دامنه اینترنتی سطح بالا میگویند؛ که با TLD نشان داده میشود و مخفف کلمه Top Level Domain است. دامنههای سطح بالا دارای دستهبندیهای مختلفی بوده و نسبت به حروف کوچک و بزرگ حساس نمیباشند. مثلاً پسوند com ازجمله دامنههای سطح بالا است.
-
مسئول سیستم نام دامنه کیست؟
شرکتی وجود دارد بانام ICANN که نام دامنهها را مدیریت و کنترل میکند که برای ثبت دامنهها دستورالعملهای وضع کرده است. این سازمان برای شرکتهایی که مسئولیت ثبت کردن نام دامنه را بر عهده دارند، در قبال فروش دامنه از طرف شرکتها برای آنها اجازه صادر میکند.
شرکتهایی که نام دامنه را ثبت و آنها را به شما میفروشند باید اطلاعات آن را نیز مدیریت و کنترل کنند و همچنین آن را به تمام ثبتکنندگان نام دامنه انتقال دهند. شما بهعنوان اینکه صاحبنام دامنه هستید، مسئولیت دارید که به ثبتکننده دامنه خود بگویید که درخواستهایی که شما ایجاد میکنید را به کجا بفرستد و همچنین شما باید مسئولیت ثبت دامنه خود را نیز بر عهده داشته باشید.
-
نکات مهم برای خرید دامنه کدام است؟
یکی از مهمترین عناصر برای راه اندازی کسبوکار اینترنتی داشتن نام دامنه است که نام دامنه مهمترین هویت شما در کسبوکار اینترنتی شما تلقی میشوید؛ و نکاتی وجود دارد که برای برگزیدن نام دامنه از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از این نکات انتخاب نام مناسب برای دامنه خود است که باید این نام طوری انتخاب شود که بتواند اطلاعات مناسبی در مورد کسبوکار اینترنتی شما به مشتریان منتقل کند.
و از آنجایی بیشتر دامنهها دارای سطح بالایی میباشند انتخاب نام دامنه برای ما اندکی مشکل است؛ و باید تلاش کنیم نام خوبی را برای خود ثبت کنیم که بتوانیم سبب جذب افراد به سایت خود شویم. بعدازآن که توانستیم نام خوبی برای دامنه خود برگزینیم آنگاه میتوانیم به سایت WHOIS مراجعه کنیم و نام دامنهای که برای خود انتخاب کرهایم را در این سایت وارد کنیم و از صحت نام خود مطلع شویم اگر مشکلی نداشت و تکراری نبود میتوانیم نام دامنه را از طریق شرکتهای مجاز ثبت کنیم.
-
فاکتورهای مهم برای انتخاب نام دامنه؟
باید در انتخاب نام دامنه خود دقت زیادی کرده و بتوانیم نام خوبی را ثبت کنیم که از این طریق مشتریان زیادی را توانسته باشیم به سایت خود جذب کنیم. انتخاب نام دامنه نیز دارای فاکتورهای خاصی است که به آن اشاره میکنیم.
- یکی از مواردی که همیشه برای کسانی که در حال وبگردی در سایتهای مختلف هستند و از برخورد با این مورد همیشه شاکی هستند و سبب سردرگمی آنها میشوند ایجاد کردن خط فاصله و یا حتی شماره در دامنههای است که آنها انتخاب کردهاند. که این موضوع بسیار حائز اهمیت است و باید به آن توجه کنیم
- از دیگر فاکتورها این است هنگامیکه مشغول طراحی سایتی برای خود هستید سعی ما بر این باشد که نام دامنه را طوری انتخاب کنیم که کلمهی کلیدی مربوط به کسبوکار ما در داخل آن به چشم بخورد و رعایت کردن این امر سبب میشود که رتبه دامنه شما در جستجوی گوگل بالا برود
- نکتهی دیگر که باید به آن توجه کنیم بهرهگیری از پسوند مناسب برای کار ما است؛ زیرا پسوندهای متفاوتی وجود دارد که هرکدام مخصوص کاری است و باید بر اساس کاری که میخواهیم انجام دهیم پسوند مناسب مخصوص آن کار را برای خود برگزینیم.
- به این بخش نیز باید توجه ویژهای داشته باشیم که نام دامنه را باید جوری انتخاب کنیم که به خاطر سپردن آن برای دیگران راحت باشد. این امر سبب میشود که بازدیدکنندگان زیادی به سایت ما سر بکشند.
-
زمان ثبت و فعال شدن دامنه چقدر است؟
زمان زیادی نمیکشد که دامنه شما در اینترنت ثبت و همچنین فعال گردد. البته دامنهها نیز متفاوت هستند بعضیها بین 12 تا 48 ساعت زمان نیاز دارند و بعضی هم سریعاً بر روی اینترنت ثبتشده و قرار میگیرند.
در پایان از صبر و تحمل شما عزیزان که برای مطالعه مطلب دامنه Biz نمودید بسیار سپاس گذاریم و امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرارگرفته باشد.