جدول جدید دهک‌بندی یارانه معیشتی منتشر شد | تغییرات یارانه نقدی خرداد اعلام شد

پربازدیدترین این هفته:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

سایت سرگرمی روز :

یارانه نقدی اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در دو مرحله واریز شد؛ ۲۵ اردیبهشت برای دهک‌های اول تا سوم و ۳۱ اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم. مبلغ یارانه برای دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و برای دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان بود. با این حال، برخی خانوارها گزارش داده‌اند که یارانه آن‌ها از ۴۰۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافته یا برعکس، افزایش یافته است.

این تغییرات به دلیل بازنگری در دهک‌بندی خانوارها از پاییز ۱۴۰۳ است.

دولت چهاردهم اجرای مصوبه مجلس در سال ۱۴۰۳ برای حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی را آغاز کرده است. هدف این طرح، هدایت منابع به اقشار کم‌درآمد و تقویت عدالت اجتماعی است. شاخص‌های حذف یارانه عبارت‌اند از:

۱ دارایی ملکی بالا

ارزش املاک یا باغ‌ویلاها بیش از ۳۵ میلیارد تومان

۲ خودروهای گران‌قیمت

ارزش خودروهای سواری یا وانت دوکابین بیش از ۳ میلیارد تومان

۳ درآمد ماهانه بالا

درآمد خانوار بیش از سقف تعیین‌شده (بر اساس داده‌های مالیاتی، بانکی و بیمه‌ای)

۴تراکنش مالی بالا

گردش مالی یا خریدهای ماهانه بالا

۵ اقامت خارج از کشور

اقامت دائم یکی از اعضای خانوار در خارج

۶ سفرهای خارجی مکرر

بیش از ۵ سفر خارجی در سال

منابع حاصل از حذف یارانه پردرآمدها به افزایش حمایت از سه دهک پایین درآمدی اختصاص می‌یابد. داده‌های موردنیاز برای این طرح از سازمان امور مالیاتی، وزارت راه و شهرسازی، بانک‌ها و سایر نهادها جمع‌آوری شده تا فرآیند با دقت و عدالت اجرا شود.

افرادی که یارانه آن‌ها حذف شده، می‌توانند از طریق سامانه‌های رسمی اعتراض خود را ثبت کنند. در صورت عدم پذیرش اعتراض، ممکن است از سایر حمایت‌های دولتی مانند تسهیلات یارانه‌ای یا معافیت‌های مالیاتی نیز محروم شوند.

در جدیدترین مرحله از اصلاحات هوشمند دهک‌بندی، سامانه‌ای به آدرس sl.hadafmandi.gov.ir راه‌اندازی شده تا فرزندان شاغل بالای ۱۸ سال از سرپرستی خانوارها جدا شوند و تصویر دقیق‌تری از درآمد خانوارها ترسیم گردد و دولت بتواند بادقت بیشتری به حذف یارانه پردرآمدها بپردازد. به گفته سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، این یکی از مهم‌ترین تغییرات در ساختار دهک‌بندی بوده که به شفاف‌سازی بیشتر کمک می‌کند.

بر اساس اطلاعات رسمی، اکنون حدود ۸۰ درصد جمعیت کشور یارانه نقدی دریافت می‌کنند که از میان آن‌ها، حدود ۱۱ میلیون نفر در دهک‌های غیرنیازمند قرار دارند. به همین دلیل، حذف این گروه می‌تواند منابعی قابل توجه را برای افزایش حمایت از دهک‌های پایین‌تر آزاد کند.

در آیین‌نامه جدیدی که هنوز جزئیات آن به طور کامل منتشر نشده، ملاک‌هایی مانند مالکیت خودرو، داشتن خانه، سفرهای خارجی و تراکنش‌های بانکی برای تعیین دهک درآمدی خانوار لحاظ شده‌اند. این اطلاعات باید از طریق سامانه‌های به‌روز و به‌هم‌پیوسته بررسی شوند تا روند آزمون وسع سریع‌تر و دقیق‌تر انجام شود.

با افزایش هزینه‌های دولت برای پرداخت ماهانه ۲۶ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی، حذف سه دهک بالای درآمدی نه‌تنها ضرورتی اقتصادی است بلکه گامی در جهت اجرای عدالت اجتماعی و هدفمندی واقعی یارانه‌ها محسوب می‌شود.

اما مسیر این اصلاحات بدون چالش نیست؛ از جمله چالش‌های اصلی، اطلاعات ناقص و اعتراضات مردمی به حذف یارانه‌هاست. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که یارانه‌تان قطع شده یا در لیست حذف قرار دارید، لازم است از طریق سامانه رسمی اطلاعات مالی خود را اعلام و پیگیری لازم را انجام دهید.

دولت چهاردهم با هدف حمایت بیشتر از دهک‌های پایین درآمدی، یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را کاهش داده و تاکنون یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر حذف شده است؛ اجرای این برنامه با تاکید رئیس‌جمهور سرعت بیشتری می‌گیرد.

ورود افراد از یک دهک به دهک دیگر بر اساس آیتم‌های وسع‌سنجی صورت می‌گیرد که دو بار در سال انجام می‌شود. طبق قانون، هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است. بر اساس بند (د) تبصره (۱۷) قانون بودجه کل کشور سال ۱۴۰۲، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به دهک‌بندی خانوارها دوبار در سال شده است؛ لذا دهک خانوار افراد تا دوره دهک‌بندی بعدی غیرقابل تغییر بوده و دوباره با دریافت داده‌های ثبتی اقتصادی و اجتماعی ارزیابی خواهد شد.

فرآیند حذف یارانه ثروتمندان آن‌طور که مسعود پزشکیان انتظار دارد، پیش نمی‌رود. رئیس‌جمهور اخیراً بر تسریع در اجرای تکلیف وزارت تعاون برای حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی تاکید کرده و بیان داشته است که مشکل اجرای این تکلیف، فقدان داده‌های صحیح، دقیق و به‌روز است؛ اما این بهانه نمی‌تواند توجیهی برای عدم اجرای قوانین باشد.

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *