اقتصاد100- دولت طبق مصوبه بودجه ۱۴۰۴ یارانه نقدی خانوارهای پردرآمد را حذف میکند. اگر جزو دهکهای هشتم، نهم و دهم هستید و نگران حذف یارانهتان هستید، با بررسی معیارها و نحوه اعتراض به دهکبندی میتوانید از حقوق خود دفاع کنید.
مصوبهای جدید برای حذف یارانههای نقدی خانوارهای پردرآمد از سوی قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به تصویب رسیده است. در این راستا، دولت موظف شده است یارانه دهکهای هشتم، نهم و دهم را حذف کند. این تصمیم با هدف دستیابی به عدالت اجتماعی و بهرهوری در مصرف منابع مالی اتخاذ شده است. اما هنوز زمان اجرای این طرح به طور رسمی اعلام نشده است.
معیارهای حذف یارانه خانوارها
در ادامه مواردی که موجب حذف یارانه خانوارهای پردرآمد میشود، آورده شدهاند:
معیار شرایط مالکیت املاک با ارزش بالا املاک مسکونی، تجاری یا اداری با ارزش بیش از ۳۵ میلیارد تومان مالکیت خودروی لوکس خودرویی با ارزش بالای ۳ میلیارد تومان درآمد ماهانه بالا تجاوز درآمد ماهانه از حد تعیینشده تراکنشهای مالی غیرمتعارف خرید و فروشهای زیاد از حسابهای غیرتجاری اقامت در خارج از کشور مقیم دائمی خارج از کشور سفرهای خارجی متعدد بیش از ۵ سفر خارجی در یک سال گذشته
روشهای استعلام دهک اقتصادی خانوار
برای اطلاع از وضعیت دهک اقتصادی خانوار، چهار روش به شرح زیر قابل استفاده هستند:
۱. سامانه حمایت: معتبرترین روش مراجعه به سامانه حمایت به آدرس hemayat.mcls.gov.ir است. افراد میتوانند با ورود به این سامانه وضعیت اقتصادی خود را مشاهده کنند.
۲. کد دستوری USSD: کد #کدملی۴۳۸۵۷۴ از طریق تلفن همراه امکان استعلام وضعیت دهک را بهراحتی فراهم میآورد.
۳. تلفن گویای وزارت رفاه: با تماس با شمارههای ۰۲۱-۶۳۶۹ و ۰۲۱-۶۳۶۹۰۹۲۰ میتوان اطلاعات مربوط به دهک اقتصادی خود را دریافت نمود.
۴. مراجعه حضوری: افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند، میتوانند جهت دریافت اطلاعات، به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
نحوه ثبت اعتراض به دهکبندی
اگر کسی به دلایلی مانند تغییر شرایط مالی یا اشتباه در دهکبندی، یارانه خود را از دست داده باشد، امکان ثبت اعتراض برای این افراد فراهم شده است. روشهای پیگیری اعتراض عبارتند از:
• مراجعه به سامانه: اعتراض خود را میتوانید در سامانه hemayat.mcls.gov.ir ثبت کنید.
• تماس تلفنی: همچنین با شماره تماس ۰۲۱-۶۳۶۹، میتوان از اپراتور اطلاعات کاملی دریافت کرد.