سایت سرگرمی روز :
وی گفت: سیاست اصلی ما، تأمین رفاه خانوادههاست. در مورد مسئله قطع یارانه به دلیل دارایی فرزندان، باید توجه داشت این رویه از گذشته وجود داشته و کاملاً قابل اصلاح است.
طغیانی با اشاره به سازوکارهای موجود ادامه داد: اگر فرزندی که بیش از ۱۸ سال سن دارد، به هر دلیلی مانند عدم تشکیل خانواده مستقل، همچنان با والدین خود زندگی کند، میتوان با مراجعه به مراجع مربوطه، وضعیت او را به صورت جداگانه ثبت کرد. در این صورت، یارانه مجدداً به سرپرست خانوار تعلق خواهد گرفت.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر انعطافپذیری سیستم تصریح کرد: این فرآیند کاملاً قانونی بوده و خانوادهها میتوانند با ارائه مدارک لازم، مشکل قطع یارانه خود را برطرف کنند. سیستم حمایتی کشور به گونهای طراحی شده که بتواند شرایط مختلف خانوادگی را پوشش دهد.
طغیانی در پایان با اطمینانبخشی به خانوادهها افزود: هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد. خانوادههایی که با این مسئله مواجه شدهاند میتوانند با مراجعه به دفاتر مربوطه، درخواست خود را ثبت کنند. کمیسیون اقتصادی نیز پیگیر رفع هرگونه مشکل در این زمینه خواهد بود.
با وجود اعلام تداوم طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴، هنوز مشخص نیست این برنامه در اردیبهشتماه اجرا خواهد شد یا موقتاً متوقف شده است.
حسن نوروزی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها، در گفتوگوی زنده تلویزیونی تأکید کرد که این طرح با هدف حمایت از دهکهای پایین درآمدی در سال جاری نیز در دستور کار قرار دارد. او گفت منابع مورد نیاز اجرای این طرح در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ شده و آغاز مرحله جدید، منوط به تأمین و وصول این منابع خواهد بود.
در فروردینماه، یارانه کالابرگ به این صورت پرداخت شد: برای دهکهای اول تا سوم، ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و برای دهکهای چهارم تا هفتم، ۳۵۰ هزار تومان به ازای هر نفر. این مبالغ برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله لبنیات، گوشت، مرغ، روغن و برنج اختصاص یافت.
در خصوص اردیبهشتماه هنوز خبری رسمی که واریز یارانه کالابرگ را تایید کند منتشر نشده است اما چنانچه دولت بخواهد طرح کالابرگ الکترونیکی را ادامه دهد، احتمالاً یارانه مستمریبگیران کمیته امداد امام خمینی ره و سازمان بهزیستی در نیمه اردیبهشت، یارانه ۳ دهک اول در بیستم اردیبهشت و یارانه دهکهای چهارم تا هفتم در نیمه دهه آخر اردیبهشت واریز خواهد شد.
با این حال واریز یارانه نقدی اردیبهشتماه برای دهکهای اول تا نهم قطعی است و مطابق برنامه اعلامشده انجام خواهد شد.
بر اساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانهها، یارانه نقدی در اردیبهشت ۱۴۰۴ در دو مرحله و به مبلغ مشخص برای هر دهک پرداخت میشود. برای دهکهای اول تا سوم، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ و برای دهکهای چهارم تا نهم، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در تاریخ چچ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ واریز خواهد شد.
دهک دهم همچنان از دریافت یارانه نقدی محروم است و تغییری در وضعیت آن ایجاد نشده است. همچنین این امکان وجود دارد که در اردیبهشت ۱۴۰۴ همون ماه قبل گروهی از یارانه بگیران دهکهای هشتم و نهم از فهرست دریافتکنندگان یارانه نقدی حذف شوند.
خبرهای پراکندهای از حذف یارانه به گوش میرسد؛ آنطور که برخی منابع رسمی منتشر کردهاند، در یک ماه اخیر یارانه ۴۳۶ هزار نفر از دهکهای چهار تا ۹ از فهرست یارانهبگیران خط خورده است و خبر دیگر اینکه وزیر کار برای توضیح درباره حذف یارانه به مجلس میرود.
بند پ ماده «13» قانون برنامه و بودجه سال 1404 دولت را مکلف به حذف سه دهک بالای جامعه از فهرست یارانهبگیران کرده است. در همین ارتباط، احمد میدری، وزیر کار دولت چهاردهم با حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد که «در بحث کالابرگ، طبق مصوبه مجلس در بودجه ۱۴۰۴ باید از طریق حذف یارانهها این کار را انجام دهیم.»
از سوی دیگر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری هم بر این موضوع تاکید دارد اما چون این اقدام ممکن است با مخالفتهایی همراه شود، راهکار پیشنهادی این است که «قبل از حذف یارانهها، به سرپرست خانوار اعلام کنیم که جزو سه دهک بالا هستید، بعد به فرد مهلت داده میشود که اظهارنامه بدهد که در تعیین دهک او اشتباه شده یا خیر؛ در ادامه مانند کشورهای دیگر به فرد اعلام میشود که اظهارات او را بررسی میکنیم و اگر اظهار شما نادرست بود، تسهیلات یارانهای به شما نمیدهیم، معافیت مالیاتی به شما تعلق نمیگیرد و از یارانههای دولت بهرهمند نخواهید شد.».
همین ماجرا، مجلسیها را بر آن داشته تا وزیر کار را به مجلس بکشانند. در همین باره، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این کمیسیون برای ارائه توضیحات درباره روند حذف یارانهها خبر داد.
علی بابایی کارنامی همچنین از وزیر کار خواست با جدیت بیشتری به بررسی موارد معترضان به حذف یارانهها بپردازد و فرآیندی شفاف و عادلانه برای بازبینی این تصمیم اتخاذ کند.
وی با اشاره به پیشنهادهای مجلس درباره ساماندهی یارانهها اظهار داشت: از همان ابتدا، پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مجلس، حذف یارانه اقشار پردرآمد بود، چرا که این اقدام میتواند زمینه را برای افزایش یارانه معیشتی اقشار کمدرآمد فراهم سازد و از نظر اجتماعی نیز به عدالت نزدیکتر است.