در این مقاله قصد داریم به ایران ترینینگ بپردازیم :
امروزه به دلیل مشغله های زیاد زندگی بیشتر آموزش ها به سمت آموزش های مجازی رفته است و این آموزش ها به افراد کمک میکند که در هر شرایط و با هر موقعیت مکانی می توانند دوره های آموزشی که به آن علاقه دارند را ببینند و از آن لذت ببرند .
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
در ادامه به سوالات زیر می پردازیم
تاریخچه آموزش مجازی به چه صورت بوده است ؟
تاریخچه آموزش مجازی در ایران به چه صورت است ؟
مزیت آموزش مجازی چیست ؟
معایب آموزش مجازی چیست ؟
سایت ایران ترینینگ چیست ؟
آیا در سایت ایران ترینینگ مقالات علمی وجود دارد ؟
[/stextbox]
تاریخچه آموزش مجازی
آموزش های راه دور از سال 1840 همزمان در اروپا و ایالت آمریکا آغاز شد و به این صورت بود که خلاصه ای از مطالب به صورت جزوه در اختیار افراد قرار می گرفت و به دلیل استقبال زیاد از سال 1892 با کمک پست توسعه بیشتری یافت . بعد از آن با توسعه سیستم های رسانه ای مانند رادیو و تلویزیون آموزش های مجازی نیز از پست فاصله گرفت و سپس از این سیستم ها استفاده کردند .
در سال 1960 که رسانه های مالتی مدیا به بازار آمد در کشورهای غرب به خصوص انگلیس و آمریکا از این تکنولوژی استفاده کردند . در نتیجه می توان گفت ویدیو و تلویزیون بیشترین تاثیر در رشد آموزش های مجازی داشته است و این روند تا سال 1984 ادامه داشته تا انستیتوی فناوری نیوجرسی در دوره های کارشناسی در رشته های مهندسی افتتاح شد و اولین آموزش آنلاین در دانشگاه فونیکس در سال 1989 برگزار شد .
این روند کلی تا زمانی ادامه داشت که اینترنت سرعت نگرفته بود اما در حال حاضر با همگانی شدن اینترنت بیشتر آموزش ها به سمت آموزش های مجازی رفته است و دیگر نیازی نیست که برای کسب علم سختی های گذشته را متحمل شوید و می توانید با هزینه کم هر آنچه که می خواهید بیاموزید .
تاریخچه آموزش مجازی در ایران
در ایران قبل از انقلاب یک دوره دانشگاه آزاد و پیام نور دوره ای را به عنوان آموزش از راه دور ارائه دادند و بعد از آن در اواخر دهه هفتاد دانشگاه تهران یک سری پروژه هایی را با این عنوان ارائه داد و در سال 1380 سایت آموزش مجازی را نیز افتتاح کرد که در آن تعداد 9 درس مخصوص دانشجویان روزانه ارائه داد .
بعد از گذشت مدتی از افتتاح آموزش مجازی دانشگاه تهران ، وزارت علوم و تحقیقات یک دانشگاه اینترنتی را به صورت غیرانتفاعی افتتاح کرد و بعد از آن اکثر دانشگاهها از این تکنولوژی استفاده کردند و به دلیل پیشرفت روز افزونی که داشت آموزش و پرورش تصمیم به استفاده از این آموزش را گرفت . لازم به ذکر است که آموزش مجازی همچنان در ایران درحال آزمون و خطا می باشد و هنوز جایگاه خود را در جامعه پیدا نکرده است .
آموزش های مجازی مانند هر تکنولوژی جدید جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است و برای اینکه بتوان این تکنولوژی جدید را با نظام آموزش سنتی جایگزین کنید نیاز به گذشت زمان دارد . این گذر زمان می توان دغدغه های فرهنگی را برطرف کند اما بعضی از مخالفت ها منطقی و اساسی می باشد که باید از آنها برای رشد بهتر استفاده کرد . همانطور که می دانید در جهان آموزش های مجازی به دلیل مزیت های که دارد رشد بسیار خوبی داشته و همین موضوع نشان دهنده ضرورت این آموزش در آینده می باشد .
مزیت آموزش مجازی
آموزش های مجازی دارای مزیت های زیادی می باشد . در زیر به این مزیت ها اشاره کرده ایم :
- افراد می توانند هر مکان و زمانی که می خواهند به آموزش های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد .
- آموزش های مجازی هزینه های بسیار کمی به نسبت آموزش واقعی دارد .
- در بیشتر مواقع می توانید از کلاس های آنلاین به صورت حضور استفاده کنید .
- اساتید در آموزش های مجازی می توانند خیلی راحت با دانش آموزان و دانشجویان خود ارتباط برقرار کنند .
- می توانید از کلاسها به صورت نامحدود استفاده کنید .
معایب آموزش مجازی
آموزش های مجازی دارای معایب زیادی می باشد که در زیر به این معایب اشاره کرده ایم :
- یکی از معایب آموزش های مجازی این است که اساتید با دانشجویان ارتباط مستقیم ندارند .
- در ایران بیشتر مواقع اینترنت سرعت بسیار پایینی دارد .
- برای آموزش مجازی وجود رایانه و اینترنت الزامی می باشد .
سایت ایران ترینینگ
در این سایت که از سال 1397 با همت چندین متخصص برنامه نویسی خبره تشکیل شد آموزش های مفیدی در اختیار کاربران میگذارد در ابتدا این سایت در حوزه های تخصصی فعالیت داشت اما در سال 1398 تصمیم گرفته شد که فعالیت های خود را به صورت کامل و بدون نقص انجام دهد . یکی از دلایل محبوبیت این سایت بین افراد این است که بیشتر نکات مهم و کلیدی در هر مبحث را به صورت ویدئویی و کاملا رایگان در اختیار کاربر قرار می دهد . قابل ذکر است که در سال 1398 سایت ایران ترینینگ تحت نظر و مالکیت شرکت درسا صنعت تهران می باشد .
مقالات در سایت ایران ترینینگ
مقالات در سایت ایران ترینینگ به دو دسته که دسته اول برنامه نویسی و نرم افزار و دسته دوم دانشگاهی تقسیم می شود . در بخش برنامه نویسی موبایل در دسته اول MVVM و Android Emulator و روش نصب زامارین را به صورت کامل توضیح داده شده است ، همچنین در بخش دوم دسته اول که مربوط به متلب می باشد که نکات کلیدی پیرامون متلب ارائه شده است . در دسته دوم نیز مقالات علمی و دانشگاهی که در حوزه مهندسی صنایع می باشد ارائه شده است .
نتیجه گیری
امروزه بیشتر آموزش ها به سمت آموزش های مجازی کشید شده است از اینرو سایت ایران ترینینگ تصمیم گرفته است که بیشتر آموزش های کاربردی و مفید را به صورت کامل و در بعضی از مواقع به صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار دهد . آموزش های مجازی دارای مزیت و معایبی می باشد که از مزیت های آن می توان به صرفه جویی در زمان و استفاده از آموزش های مجازی در هر مکان و زمان اشاره کرد همچنین می توان از معایب آن به نبود ارتباط مستقیم بین اساتید و دانشجویان اشاره کرد .