سایت سرگرمی روز :
24نویس نوشت؛در روز کارگر شرکتها و کارخانههای دولتی و خصوصی موظف به تعطیل کردن کارگران دارند که این تعطیلی میتواند به صورت گروهی در روزهای متوالی صورت بگیرد و یا در صورت تعطیل نکردن دستمزد آنها را به صورت ۴۰ درصد افزایشی در نظر بگیرد یعنی ۴۰ درصد بالاتر از ساعت کار معمولی کارفرما موظف است برای کارگر در نظر بگیرد.
امسال اولین بار است که این طرح اجرا میشود و دولت برنامه ویژهای برای کارگران در نظر گرفته است.
بسیاری از کارفرمایان بخش خصوصی و حتی سازمانهای دولتی، در روز کارگر هدایایی مانند کارت هدیه، بستههای معیشتی یا کمکهای نقدی به کارگران خود اهدا میکنند.
روز جهانی کارگر هر سال در سراسر جهان گرامی داشته میشود؛ روزی که به پاسداشت تلاشها و نقش حیاتی کارگران در اقتصاد کشور اختصاص دارد. این مناسبت ریشه در جنبشهای کارگری قرن نوزدهم دارد، زمانی که کارگران برای کاهش ساعت کاری و برخورداری از شرایط منصفانه در محیط کار به خیابانها آمدند.
در ایران نیز ۱۱ اردیبهشت به عنوان روز رسمی کارگر شناخته شده و نهادهای مختلف دولتی، خصوصی و کارگری آن را پاس میدارند.
بر اساس ماده ۶۳ قانون کار جمهوری اسلامی ایران، روز ۱۱ اردیبهشت به عنوان تعطیل رسمی کارگران شناخته شده است. بنابراین کارگران در این روز استحقاق دریافت دستمزد کامل خود را دارند.
همچنین طبق ماده ۵۱ قانون کار، چنانچه کارگری در روز کارگر مشغول به کار باشد، باید دستمزد او با ۴۰ درصد اضافه محاسبه شود؛ مانند تعطیلات رسمی دیگر.
طبق قوانین کار ایران، کارفرمایان الزامی برای پرداخت هدیه روز کارگر ندارند. در قانون کار هیچ مادهای وجود ندارد که کارفرما را موظف به اهدای هدیه یا پاداش ویژه در این روز کند. با این حال بسیاری از کارفرمایان بخش خصوصی و حتی سازمانهای دولتی، به صورت داوطلبانه هدایایی مانند کارت هدیه، بستههای معیشتی یا کمکهای نقدی به کارگران خود اهدا میکنند.
گرچه این هدیه جنبه قانونی ندارد، اما میتواند نقش مهمی در افزایش انگیزه، رضایت شغلی و وفاداری کارکنان داشته باشد. کارفرمایانی که چنین اقداماتی انجام میدهند، اغلب بازخورد مثبتی از نیروی انسانی خود دریافت میکنند و این موضوع میتواند بر بهرهوری کلی سازمان نیز تأثیرگذار باشد.
۱۱ اردیبهشت ماه در ایران روز کارگر بوده و دولت برای کارگران امسال شرایطی را فراهم کرده است که بتوانند از امتیازات ویژه بهرهمند شوند و کارفرمایان موظف به تعطیلی آنها در روز ۱۱ اردیبهشت ماه بوده و یا اینکه در صورت تعطیل نکردن دستمزد آنها را مطابق اضافه کار و روز تعطیل در نظر بگیرد.
این قانون که از سال گذشته تصویب شده است ۱۱ اردیبهشت ماه برای کارگران تعطیلی اعلام شد تا از این مزیت استفاده کنند.
لازم به ذکر است که کارفرمایان هیچ گونه وظیفهای برای پرداخت پاداش هدیه نقدی به کارگران ندارند فقط طبق قانون باید ۱۱ اردیبهشت ماه تعطیل شوند و اگر به دلیل فشار کاری نمیتوانند شرکت یا کارخانه را تعطیل کنند موظف هستند دستمزد کارگران را در ۱۱ اردیبهشت ماه به صورت اضافه کار با ۴۰ درصد افزایش پرداخت کنند.
اما کارخانهها و یا شرکتهای دولتی معمولا دولت برای روز کارگر کارت هدیه در نظر میگیرد که بتوانند با این کارتها خرید لازم را در فروشگاههای مجاز انجام بدهند سالهای گذشته نیز چنین شرایطی برای آنها مهیا شده بود.
همزمان با فرارسیدن روز جهانی کارگر و تقارن آن با دهه کرامت، پنج هزار نفر از کارگران مشهدی از اقشار مختلف جامعه کارگری، به زیارت بارگاه منور حضرت امام رضا (ع) مشرف شدند.
به گزارش ایسنا، این آیین معنوی امروز چهارشنبه ( ۱۰ اردیبهشت) با فضایی خاص و روحبخش در صحن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد. کارگرانی با دستهایی پینهبسته و دلهایی لبریز از ارادت، در مسیر تشرف از راسته بازار تا حرم مطهر، با ذکر صلوات و حمل پرچمهای مزین به نام حضرت رضا (ع)، عشق و دلدادگی خود را ابراز کردند.
در این مراسم، رضا خوراکیان، مدیر عالی حرم مطهر رضوی، ضمن گرامیداشت مقام کارگر، گفت: «جامعه کارگری ستون استوار توسعه، عمران و پیشرفت کشور است. ما قدردان تلاشهای بیوقفه آنان در حرکت چرخهای تولید هستیم.»
وی با اشاره به حادثه تلخ انفجار در بندر شهید رجایی، افزود: «ضمن تسلیت به خانوادههای داغدار این حادثه، آستان قدس رضوی در راستای انجام وظیفه انسانی و دینی خود، نیروهایی را به منطقه اعزام کرده تا در مسیر همدردی و کمکرسانی به آسیبدیدگان حضور یابند.»
در ادامه، محمدرضا قلندرشریف، شهردار مشهد، با تجلیل از جایگاه والای کارگران، اظهار کرد: «بسیاری از خدمتگزاران زائران، مدال رسمی خادمی بر سینه ندارند، اما مدال افتخار خدمت را در دل خود جای دادهاند. دهه کرامت فرصت ارزشمندی برای عرض ارادت به اهل بیت (ع) و تکریم این خادمان گمنام است.»
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در جمع نمایندگان گروههای کارگری شرکتهای تابعه ستاد اجرایی فرمان امام از کارگران به عنوان خط مقدم تولید در کشور یاد کرد و گفت: همه تلاشها را بر حمایت از جامعه کارگری متمرکز خواهیم کرد چرا که انتظار این جامعه وفادار فقط دریافت حقوق و دستمزد نیست بلکه احترام و درک متقابل نیز است.
به گزارش ایسنا، سید پرویز فتاح در نشست صمیمی با نمایندگان گروههای کارگری ستاد اجرایی فرمان امام به مناسبت روز کار و کارگر، فقدان عزیزان هموطن را در حادثه غمبار بندر شهید رجایی تسلیت گفت.
وی با اشاره به همزمانی این روزها با ایام دهه کرامت گفت: امیدوارم به یمن ایام دهه کرامت و میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) دلهای مردم آرامش پیدا کند. همچنین نزدیک به اولین سالگرد شهدای خدمت و شهادت شهید جمهور هستیم. هنوز درد شهادت شهدای خدمت در سینه ماست و برای من که ارتباط نزدیک و صمیمی با شهید رئیسی داشتم تحمل این مصیبت سختتر است.
فتاح در ادامه با تبریک روز کارگر افزود: همانطور که مولانا میگوید، مبارک همان انسانها هستند و نه ایام؛ روز کارگر به مناسبت کار و تولید و حضور شما انسانهای قوی و با اراده مبارک است. همه وظیفه دارند ارزش شما کارگران را درک کنند و ما هم به لطف خدا بیتفاوت نبوده و توجه ویژه داشتهایم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خاطر نشان کرد: مکتب انقلابی ما و رهبر ما طرفدار کار و کارگر است. اگر در تصمیمها و رفتارهایمان درست عمل کنیم حتما درک متقابل وجود خواهد داشت. جامعه کارگری ما بدون تردید در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس نقش اول را داشته است و امروز همین نقش را در اقتصاد و تولید دارد. این جامعه یکی از وفادارترین جوامع به انقلاب و مردم است در حالی که دشمن همیشه نسبت به جامعه کارگری اهداف شوم داشته و هربار با وفای شما ناامید شده است.
وی ادامه داد: من فقط مسئول ستاد مرکزی نیستم بلکه مسئول همه ارکان ستاد در سراسر ایرانم. هر ماه واریز حقوقها توسط شرکتهای تابعه را کنترل میکنیم و تاخیری نمیپذیریم. اگر در تاخیر احتمالی، عمد و قصوری باشد قاطعانه برخورد میکنیم و اگر واقعا مشکلاتی وجود داشته باشد گرهگشایی میکنیم.
فتاح گفت: مدیران باید در دسترس باشند و بتوانند پیام کارکنان را دریافت کنند. نباید از جامعه کارگری دور شویم. مدیر ما اگر دنبال وحدت و همدلی و وفاداری سازمانیست باید مردمی باشد. مدیران مجموعههای ستاد اجرایی فرمان امام باید با کارکنان خود صادق باشند و در رویارویی با مشکلات نا امید نشوند. امروز در راه قلهایم و کوهنوردان میدانند هرچه به قله نزدیکتر میشویم، پیمودن راه سختتر است اما یقین داریم که با همت جمعی و همدلی به قله خواهیم رسید.
وی تأکید کرد: خدا را باید همیشه ناظر بر اعمال خود بدانیم، چه ما مدیران تصمیمگیر و چه شما عزیزانی که در خط مقدم تولید هستید؛ باید توجه به خداوند داشته باشیم و برای جلب رضایتش تلاش کنیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام افزود: ستاد میتواند الگوی کشور باشد چرا که در سال سخت گذشته توانستیم به همه تعهداتمان نسبت به ذینفعان مختلف عمل کنیم. گزارشهای برنامه و بودجه و اهداف نشان میدهد که توانستیم به اهداف برنامهریزی شده برسیم. قطعا اگر همت کارگران و کارکنان در همه بخشهای گروه ستاد نبود، این موفقیت حاصل نمیشد.
وی با بیان اینکه باید همه انرژیمان را بگذاریم تا تولید کم نشود، اظهار داشت: کاهش تولید جزو اهداف اقتصادی دشمن است و میداند که با کاهش تولید ضربه میخوریم بنابراین رهبر انقلاب سالهاست تمرکز کشور را بر تولید قرار دادهاند و امسال را نیز سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری کردند. وظیفه ما در ستاد اجرایی ارتقا و سرمایهگذاری برای تولید بیشتر است. تولید کالای ایرانی باعث رونق اقتصاد است و وابستگی کشور را کاهش میدهد.
فتاح تاکید کرد: امروز دشمن، باورمان را نشانه گرفته است و دائم با پمپاژ اخبار منفی در تلاش برای ناامید کردن ماست. در مقابل باید روایت اول و صریح را از رسانههای خود مطالبه کنیم تا بتوان میدان رسانه را بر دشمن بست.
فتاح خطاب به مدیران گفت: سادهزیستی مشی و مرام ماست. باید به کارگران توجه ویژه کرد. توجه به جامعه کارگری فقط پرداخت حقوق نیست بلکه احترام در اولویت بالاست. لازم است به سلامت، بهداشت، تغذیه، بیمه و محیط کار کارکنان توجه جدی شود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به گلایه کارگران از امنیت شغلی گفت: قراردادهای یکماهه و سه ماهه با کارگران، انگیزه و تلاش را از آنها میگیرد پس باید اصلاح شود.
فتاح با بیان اینکه مطمئن باشید که همه سود فعالیتهای اقتصادی ستاد اجرایی فرمان امام صرف محرومیتزدایی میشود، ادامه داد: تلاشهای بنیاد برکت و دستگیری آن از مردم نتیجه کار و زحمتی است که شما کارکنان و کارگران در کارگاهها و شرکتهای تابعه متقبل میشوید.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به موضوعات فرهنگی گفت: از خانواده و فرزندان نباید غافل شویم. کار را همه انجام میدهیم اما باید در خانه و کنار خانواده بانشاط باشیم.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان امام، در ابتدای این دیدار، بیش از ١٠ نفر از نمایندگان گروههای کارگری شاغل در شرکتهای تابعه درخواستها و صحبتهای خود را مطرح کردند.
تأمین قطعات و مواد اولیه، ناترازی انرژی در صنایع، معیشت کارکنان، امنیت شغلی و قراردادهای کوتاه مدت، تامین مسکن کارکنان، متناسبسازی رسته فعالیت شغلی و تحصیلات کارکنان، یکسانسازی استفاده از مزایای رفاهی و… مهمترین درخواستها و موضوعاتی بود که در این جلسه از سوی نمایندگان کارگران بیان شد.