عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده جوش
بهداشت فردی: گر چه آلودگی و کثیف بودن صورت و بدن علت ایجاد جوش نیستند ولی
در تشدید جوش کمک می کنند. شستن صورت روزی دوبار با صابون و یا شامپو در بهبودی
جوش کمک می کند.با آب گرم نباید صورت را شست، چون گرما ترشح چربی را افزایش
می دهد و همچنین آب سرد نیز می تواند منافذ مجاری را خشک تر کنند و به بسته شدن
این منافذ کمک نماید. پس بهتر است با آب ولرم صورت را شست رژیم غذائی معمو ا لا
غذا باعث ایجاد جوش نمیشود. گرچه غذاهای چرب و شیرین در بعضی افراد جوشها را
بدتر می کنند ولی این عمومی نیست و بقیه افراد نیاز به رژیم غذائی ندارند. ترشح زیادی
انسولین در خون و رسیدن آن به پوست در برخیافراد باعث ایجاد جوش می شود. با
خوردن غذاهای شیرین و چرب ترشح انسولین افزایش می یابد.پس فقط افرادی که با
خوردن چربی و شیرینی دچار جوش می شوند نیاز است که از خوردن این غذاها پرهیز
کنند. البته باید توجه داشت که عوامل دیگری نیز در ایجاد و تشدید جوش سهیم
هستند.پس باید موقعی قضاوت کرد که این غذاها باعث تشدید جوش می شوند که با هر
بار مصرف آنها جوش بدتر شود. از جمله غذا و خوراکیهایي که باعث این علت میشوند
شامل: غذاهای چرب، تنقلات، خرما، کشمش، محصولات دریایي ماهي و میگو بعضي
از میوه جات ) موز ، کیوي ، خرمالو ( و غیره. بهترین راهکار پرهیز از مواد غذایي و
خوراکیهایي است که فرد اظهار میکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر میشود
منبع:کتاب دانشنامه اختلالات روان تنی
عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده جوش