با موضوع “طرز تهیه شفته سماق | کوفته کاشانی” همراه شما هستیم.
به نام خدا، دوستان و همراهان همیشگی مدیر منتور سلام، امیدوارم حال دلتون عالی باشه. دربخش آموزش غذای ایرانی آشپزخانه مدیر منتور با ” شفته سماق” کاشانی در خدمتتونم.
شفته سماق یا کوفته کاشانی یکی از غذاهای معروف کاشان هستش. این غذا با سماق سیاه کاشان تهیه میشه و عطر و طعم بی نظیری داره.
اگر شما هم علاقمندید این غذای خوشمزه رو درست کنید؛ دعوت می کنم در ادامه با من همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شفته سماق
گوشت چرخ کرده مخلوط گوشت گوساله و گوسفند | 500 گرم |
پیاز رنده و آب گرفته | 1 عدد |
آرد نخود چی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زرد چوبه | ½ قاشق چای خوری |
سماق | 1 قاشق چای خوری |
پودر زنجبیل | ½ قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
مواد سس
سماق قهوه ای | 2 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 2 لیوان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
رب انار | 1 قاشق چای خوری |
پیاز | 1 عدد |
نمک، فلفل سیاه ، زردچوبه | به میزان لازم |
رسپی شفته سماق کاشانی
مرحله اول :
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا سماق قهوه ای رو داخل کاسه ای می ریزیم. کمی با گوشت کوب دستی لهش می کنیم تا نیم کوب بشه و بعد دو لیوان آب جوش روش می ریزیم و درب ظرف رو می بندیم و به مدت 30 دقیقه کنار می گذاریم تا عصارش در بیاد.
مرحله دوم :
یک عدد پیاز رو رنده می کنیم و آبشو کامل می گیریم و پیاز آب گرفته رو به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. نمک، فلفل سیاه ، زردچوبه ، سماق، پودر زنجبیل، آرد نخود چی و تخم مرغ رو اضافه می کنیم و مواد گوشتی رو خوب چنگ می زنیم و ورز می دیم تا حالت خمیری به خودش بگیره.
مرحله سوم :
از مواد گوشتی اندازه ی نارنگی برمی داریم و داخل دستمون به شگل گرد درست می کنیم. اگر زمان داشتیم ؛ گوشت های قلقلی رو نیم ساعت در یخچال استراحت می دیم . اگر هم وقت نداشتیم؛ همون لحظه داخل تابه کمی روغن اضافه می کنیم و روی حرارات می زاریم تا داغ بشه و بعد گوشت های قلقلی رو داخلش می چینیم و هر دو طرفشون رو داخل روغن سرخ می کنیم.
مرحله چهارم:
زمانی که گوشت های قلقلی سرخ شدند؛ از تابه خارج می کنیم و داخل همون تابه یک عدد پیاز رو خرد کرده و اضافه می کنیم. تفت می دیم تا پیاز سرخ بشه. زمانی که پیاز سبک شد؛ فلفل سیاه و زردچوبه می زنیم و تفت می دیم. در ادامه یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و تفت می دیم تا خامی رب کشیده بشه.
مرحله پنجم :
در این زمان رب انار رو هم اضافه کرده و تفت می دیم.حالا سماق سیاه که داخل آب جوش خیس کرده بودیم از یک صافی رد کرده و آبو به غذا اضافه می کنیم.سس ما آمادس. کوفته های سرخ شده رو داخل سس قرار می دیم و درب قابلمه رو می بندیم و اجازه می دیم به مدت نیم ساعت غذا جابیفته.به همین راحتی کوفته کاشانی خوشمزه ی ما آماده میشه.
نوش جونتون
زمان آماده سازی : 20 دقیقه
زمان پخت : 50 دقیقه
شفته سماق رو می تونید در کنار نان سنگک و سبزی خوردن به عنوان یک ناهار یا شام خوشمزه میل کنید.
امیدوارم این غذای سنتی محلی خوشمزه رو درست کنید و در کنار خانواده و عزیزان از خوردنش کلی لذت ببرید.
لحظاتتون به کام
حق یارتون