امروز می خواهیم با شما عزیزان راجع به ثبت دامنهio صحبت کنیم. دامنه ioاز آن جهت که دامنه نوظهوری بوده و به تازگی به لیست دامنهها اضافه شدهاست، دارای اهمیت زیادی است. هماکنون امکان ثبت دامنه با این پسوند وجود دارد. این نام دامنه که به معنای ورودی و خروجی است بیشتر برای کسب و کارهای آنلاین مورد استفاده قرار میگیرد.
[stextbox id=’info’ direction=’rtl’]
در ادامه به سوالات زیر پاسخ میدهیم:
- دامنه اینترنتی چیست؟
- علت نامگذاری دامنه؟
- مراحل راه اندازی وبسایت؟
- دسته بندی انواع دامنه ها؟
- فاکتورها یانتخاب نام مناسب برای سایت؟
- خریداری پسوند دامنه از شرکتهای ثبت دامنه؟
- انواع دامنه های اینترنتی سطح بالا؟
[/stextbox]
دامنه اینترنتی چیست؟
منظور از نام دامنه درواقع همان آدرس اینترنتی است که شما در داخل مرورگر برای دسترسی به سایتی خاص وارد میکنید. ساختار دامنه ها از چند قسمت تشکیل شده است که هر بخش با دات از بخش دیگر جدا می شود.
- ساب دامنه(Sobdomain): قسمت اول هر آدرسی ساب دامنه است که معمولاً آن را با www میشناسیم. وارد کردن این بخش از دامنه اجباری نیست.
- نام دامنه(Domain): نام دامنه قسمت اصلی یک آدرس دامنه را تشکیل میدهد. نام دامنه منحصربهفرد بوده و زمانی که شما آن را از شرکتهای ارائهدهنده خدمات دامنه میخرید، شخص دیگری نمیتواند آن را برای نام دامنه خود انتخاب نماید.
- قسمت سوم پسوند نام دامنه است که به آن دامنه اینترنتی سطح بالا(TLDs:Top Level Domains) نیز میگویند. دامنه اینترنتی سطح بالا خود انواع مختلفی دارد که در ادامه راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
علت نامگذاری دامنه؟
هویت یک وبسایت در اینترنت بهوسیله دامنه است. اگر دنبال راه اندازی کسبوکار اینترنتی برای خود هستید و میخواهید وبسایتی درست کنید در نظر داشته باشید برای این کار باید هزینه خوبی برای نام دامنه خود کنید.
گرفتن نام دامنه به شما کمک خواهد کرد که بازدیده کنندههای که آنلاین میباشند بتوانند به شما دسترسی داشته باشند. از طرفی آدرس اصلی هر سایتی در اینترنت به وسیله آدرس IP مشخص میشود.
اما چون آدرس IP از اعداد تشکیل شده است، پس به خاطرسپردن آن برای کاربران سخت است. برای همین منظور با کمک DNS و دادن اسم سایت موردنظر میتوانیم به سایت دسترسی داشته باشیم. کار اصلی DNS تبدیل نام دامنه به آدرس IP است. . نام دامنههای اینترنتی بهصورت متنی است که بهوسیله خود کاربر و برای استفاده بهصورت شخصی ثبت میشود.
مراحل راهاندازی وبسایت؟
بهطورکلی راهاندازی هر وبسایت از 4 مرحله تشکیل شده است:
- ثبت و درج دامنه: انتخاب و خریداری دامنه مناسب با موضوع سایت از شرکتهای معتبر ارائهدهنده سرویس ثبت دامنه
- خریداری هاست متناسب با دامنه موردنظر
- طراحی و ساخت وبسایت و سپس افزودن مطالب به آن
- در مرحله آخر باید سایت را در دامنه موردنظر آپلود نمود.
دسته بندی انواع دامنه ها؟
به طور کلی دامنه ها را باتوجه به نوع وکاربردی که دارند میتوان در سه دسته طبقه بندی نمود.
- دامنه های ملی: تمامی کشورها دارای دامنه ای ملی میباشند که فقط افراد آن کشور میتوانند از آن استفاده نمایند. به عنوان مثال پسوند دامنه منحصر به ایران .ir میباشد.
- دامنه های بینالمللی: برخی از دامنه ها مانند .com و .Org بینالمللی هستند یعنی تمام کشورها میتوانند از آنها برای نامگذاری سایت خود استفاده نمایند.
- دامنه های موضوعی: برخی از دامنه ها هم تنها در یک حوزه خاص فعالیت داشته و شناخته میشوند. مانند دامنه Shop که برای فروشگاه های اینترنتی از آن استفاده میشود.
فاکتورهای انتخاب نام مناسب برای سایت؟
- دامنه را باید طوری انتخاب کنیم که به ذهن سپردن آن برای بازدیدکنندگان سایت راحت باشد.
- بهرهبردن از کلمات کلیدی مرتبط با کار سایت نه تنها سبب بالارفتن رتبه دامنه شما در جستجوها می-شود بلکه به یاد داشتن آن نیز برای مشتری آسانتر است..
- استفاده از مناسبترین پسوندهای متناسب با کار سایت. پسوندهای گوناگونی برای دامنهها وجود دارد که هرکدام به منظوری خاصی قابلاستفاده است و با توجه به کاری که انجام میدهید باید پسوند خود را بهدرستی برگزینید
- از مواردی که باعث میشود کاربران اینترنتی سردرگم شوند ایجاد کردن فاصله و یا شماره در دامنه انتخابی آنهاست که این باید به این موضوع توجه شود.
- اگربه دامنه های مربوط به شرکت های معروف توجه نمایید متوجه خواهید شد که نام دامنه آن ها در گفتار و نوشتاربه یک صورت می باشد وهرگز نام های سخت که ممکن است در گفتار یا نوشتار آن ها خطایی رخ دهد استفاده نمی کنند.
خریداری پسوند دامنه از شرکتهای ثبت دامنه؟
پس از انتخاب نام و پسوند مناسب باید از عدم ثبت آن مطمئن شده و سپس برای ثبت آن اقدام نمایید. دامنه ها را بهطورکلی میتوان به دو صورت مدتزمان معلوم و انحصاری ثبت کرد. درصورتیکه قصد استفاده از دامنه های با مدتزمان معلوم را دارید.
باید به این نکته توجه نمایید که تا زمانی که بهصورت مرتب دامنه خود را تمدید میکنید، آن دامنه متعلق به سایت شما بوده و هیچ شخص دیگری نمیتواند از آن استفاده نماید. واضح است پس از رسیدن به زمان انقضا، در صورت عدم تمدید، نام دامنه شما آزاد شده و افراد دیگر میتوانند برای ثبت مجدد از آن استفاده نمایند.
انواع دامنه های اینترنتی سطح بالا؟
- دامنه های سطحبالایعمومی(gTLDs:Generic Top Level Domains):
دامنههای سطح بالای عمومی در سال 1980 میلادی تنها هفت پسوند( .com, .gov, .org, .net, .edu, .mil, .int) بودند ولی به مرور زمان به آنها اضافه شد.
- دامنه های عمومی محدود نشده(Unrestricted generic TLD): استفاده از این نوع دامنه ها برای عموم ازاد است. برخی از این نوع دامنه ها عبارتند از:
- info. : این نوع دامنه که مخفف کلمه information است برای سایتهای با موضوعات پیام رسانی و اطلاع رسانی مناسب است.
- .net: مخففnetwork ،.کاربرد اصلی این پسوند در زیربناهای شبکه است.
- org. مخفف organization، این دامنه سطح بالا برای سازمان هایی که رده دامنه های سطح بالای عمومی دیگر واقع نمیشوند استفاده میشود.
- دامنههای عمومی- انحصاریgeneric-restricted)): این نوع دامنه ها که استفاده از آنها برای همه آزاد است و از آن برای کارهای خاصی استفاده میشود. مثلاً از پسوند.biz برای تجارت و کسب و کار استفاده میشود.
- پسوندکشوری(ccTLDs:Country Code Top Level Domains) : این نوع دامنهها نیز یک دامنه اینترنتی سطح بالا محسوب میشوند که فقط مختص یک کشور هستند. بهطورکلی تمام دامنههای سطح بالای کدکشوری از دو حرف تشکیل شدهاند. مانند .ir که برای کشور ایران ثبت شده است.
- دامنه های مرتبه سوم: استفاده از ترکیبهای دوتایی سطحهای بالا مانند: ir
امیدوارم که مطالب بیان شده در مقاله ثبت دامنهio مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. و از مقاله ثبت دامنهio نهایت استفاده را برده باشید