امروز بررسی میکنیم که استرس چیست؟
همه افراد بااسترس روبه رو هستند کسی را نمی توان در این دنیا پیدا کرد در زندگی اش استرس و اضطراب را تجربه نکرده باشد. استرس در زندگی هر فردی وجود دارد اما قابل کنترل نباشد. استرس فقط روی اعصاب و روان تان تاثیر منفی نمی گذارد، بلکه متخصصان زیبایی معتقدند این لایه های درونی روانی می توانند زیبایی های شما را ازبین ببرند و عوارض ناگواری روی پوست و مو و حتی ناخن های شما بگذارند.
برخی به راحتی استرس های روز مره را مهار می کنند اما در برخی موارد موارد حادتر مشکلات جدی جسمی، روحی و روانی را ایجاد می کند. البته خبر خوب این است که در بیشتر موارد با یک استراتژی و راه حلهای آسان میتوانید استرس های خانوادگی و یا کاری را به راحتی مدیریت کرده و آنها را رفع کنید.
استرس چه زمانی ایجاد می شود؟
استرس زمانی در ما ایجاد میشود که احساس کنیم کنترلی در امور نداشته باشیم. ما زمانی استرس را تجربه میکنیم که باور کنیم زمان، منابع یا دانش کمی برای مدیریت کردن شرایط داریم . طبق گفته روانشناسان، استرس به شرایطی گفته میشود که یک شخص احساس میکند خواستههایش بیشتر از منابع اجتماعی و فردی است که در اختیار دارد.
هرچقدر فرد بر روی توانایی های فردی اطمینان بیشتر باشد و حس کند که کمک و حمایت لازم را برای انجام کاری را دارد، توانایی مهار استرس را دارد.
استرس کوتاه مدت شایع ترین نوع استرس است. استرس زودگذر اغلب در اثر تفکر راجع به شرایطیست که به تازگی رخ داده است.
افرادی که به پی در پی دچار استرس های زودگذرند به این شرایط مبتلا می گردند.
وقتی فردی تعهدهای متعدد و برنامه ریزی نامناسبی داشته باشد ممکن است عوامل استرس زا بیشتر و همینطور علایم زودگذر و متداول داشته باشد. این علایم می تواند شامل حساس و عصبانی شدن سریع باشد که می تواند روی روابط فرد تاثیرات منفی بگذارد.
مضرترین نوع استرس
مضرترین نوع استرس مربوط به است به عواملی مانند فقر مداوم، خانواده مشکل دار، یا یک زندگی مشترک نافرجام می باشد که می تواند استرس مزمن ایجاد کند که زمانی اتفاق می افتد که فرد راه گشایش از شرایطی که استرس را ایجاد کرده نمی بیند و مستاصل شده دیگر به دنبال راه حلی نمی گردد که در طولانی مدت تاثیرات بسیار مخربی دارد.
استرس مزمن می تواند به صورت پنهان باقی بماند زیرا افراد به آن عادت می کنند، برخلاف استرس زودگذر که به صورت مداوم و به دلایل مختلف اتفاق می افتد. استرس مزمن می تواند به بخشی از شخصیت یک فرد تبدیل شود و شخص را در مقابل تاثیرات استرس های دیگر آسیب پذیر تر می کند.
توصیه های کاربردی برای دوری ازاسترس
بعضی وقت ها احساس خستگی دارید و در موقعیت پر فشار هستید در این مواقع نیاز به آرامش دارید شاید یک موسیقی آرامبخش به شما حس خوبی می دهد . از نظر علمی ثابت شده که موسیقی میتواند روی مغز و بدن تاثیر مثبتی داشته باشد. میتواند فشار خون را کم کند، موسیقی مناسب میتواند صدای دریا، طبیعت باشد .
با دوستانتان صحبت کنید مشکل را درون خود نریزید، با دوستان خود تماس بگیرید ، در واقع درد و دل کنید تا کمی آرام بگیرید. تغذیه و سطح استرس ارتباط مستقیمی دارند.
خوردن برخی از خوراکیها بر خلق و خوی افراد تاثیر می گذارد.
چای سبز بنوشید زیرا چای سبز دارای آنتی اکسیدان های سالم است.
رابطه دیدن فیلم های طنز با استرس
یکی از پیشنهادهای مناسب برای دوری از استرس دیدن فیلم های طنز می باشد ، با خندیدن آندورفین در بدن منتشر می شود که باعث کاهش سطح هورمون های ایجاد کننده استرس مانند کورتیزول و آدرنالین را می شود. حتی اثبات شده خنده درد را هم کاهش می دهد .
تمرین ورزشی و یوگا انجام دهید حتی پیاده روی کوتاه و یا انجام چند حرکت کششی میتواند سطح استرس شما را کاهش دهد. در واقع وقتی ورزش می کنید جریان خون شما اندورفینهایی را آزاد میکند که تقریباً بلافاصله میتواند خلق شما را بهبود بخشده و حس خوبی دارید.
نفس عمیق بکشید شاید یک کلیشه به نظر آید اما واقعاً مؤثر است در جای که نشستید چشمان خود را ببندید، بر روی ریههای خود تمرکز کنید و نفس های عمیق بکشید.
در واقع با نفس عمیق اکسیژن رسانی به خون را تقویت میکند و در نتیجه تمرکز شما بالا می رود.